Grillmasters Seppe Nobels en Peter De Clercq op de Boekenbeurs

Grillmasters Seppe Nobels, Chef van restaurant Graanmarkt 13, en Peter De Clercq, chef van restaurant Elckerlyc, waren donderdag 31 oktober aanwezig op de Boekenbeurs.  In de showkeuken toonden ze hoe eenvoudig het is om een topgerecht op tafel te toveren. 

Eén ding is zeker: berg je barbeque niet op in de winter, want een winterbarbeque is het gezelligste wat er is

sized_sized_DSC_0112

Peter gaf op de Boekenbeurs veel tips en tricks over de barbeque en de aroma’s en van chef Seppe Nobels leerden we heel wat bij over groenten. De twee topchefs bereidden een heerlijk gerechtje voor alle toeschouwers.

sized_sized_DSC_0075

Peter bakte in de barbeque een hertenbiefstuk op een eikenhouten plank van een rode wijn vat, wat een heerlijke smaak van hout en rode wijn aan het hertenvlees gaf. Chef Seppe bereidde knolselder in zoutkorst, een puree van knolselder en gepekelde graanmosterd. Het is één van de 70 recepten uit hun nieuwste boek ‘Grillmasters’. In hun boek maken ze een culinaire wereldreis door negen landen met gevarieerde en soms ook rebelse BBQ-recepten met groente, vlees en vis. Alle recepten zijn gemaakt met topingrediënten van bij ons, maar op een wereldse wijze klaargemaakt.

sized_sized_DSC_0125

Hun nieuwste boek Grillmasters is uitgebracht bij uitgeverij Lannoo. Meer info over het boek op https://www.lannoo.be/nl/grillmasters

sized_sized_DSC_0140