Grazia Sferrazza Callea stelt haar boek ‘Een gelukkige menopauze’ voor

on

De Italiaanse auteur Grazia Sferrazza Callea stelde op de Boekenbeurs haar boek ‘Een gelukkige menopauze’ voor. 

sized_DSC_0019Velen stellen de vraag of een gelukkige menopauze mogelijk is? Grazia Sferrazza Callea toont aan dat dit kan, onderzocht oorzaken en factoren van ons negatief denken en reikt de mogelijkheden aan voor positief denken en gedragsverandering.

Wij zijn gewend om de menopauze op te vatten als het trieste einde van de vruchtbare tijd, einde van het seksuele leven, als het begin van lichamelijke kwetsbaarheid, ziekten, tekortkomingen en depressies, als een “biologische fout” die nog steeds niet is verklaard. Maar is dit echt zo? 

Grazia Sferazza brengt met haar boek een revolutie teweeg in het concept van de overgang. Haar ervaring met lichaamsprocessen als craniosacrale therapeut, kennis van Chinese geneeskunde, het vergelijken van multi-culturele en multi-disciplinaire onderzoek en de vele grensoverschrijdende gesprekken met vrouwen resulteren in een andere manier van kijken naar en omgaan met de menopauze.

sized_C0032T01

Dit is de essentie van haar boodschap, resultaat van haar levenswerk, sociale bewogenheid en inzet voor de gezondheid van vrouwen én hun partners tijdens de overgang! 

sized_C0034T01

‘Een gelukkige menopauze. Vrij van ongemakken en vooroordelen’ is de Nederlandse vertaling van het oorspronkelijk Italiaanse boek ‘Libera dalle vampate. Come sono riuscita ad eliminare i disturbi della menopausa senza farmaci e come potete farlo anche voi’ van Grazia Sferrazza Callea dat een groot succes was in Italië.

ISBN: 9789085750802 – Paperback – 146 blz. – Prijs: € 21,50 – Uitgeverij: Cyclus

http://www.maklu.be/MakluEnGarant/BookDetails.aspx?ID=9789085750802