BLU-RAY- BOX in de kijker: Spider-Man 8 Movie Collection

on

Goed nieuws voor de fans van Spider-Man. Bij Sony Pictures Home Entertainment zijn alle acht Spider-Man films die tot op vandaag verschenen zijn, gebundeld in een superbox en zowel op dvd, Blu-ray en 4K Ultra HD verkrijgbaar. Een must have voor de Spider-Man fans!

spid1De DVD-box bevat de volgende titels:

  • Spider-Man, Spider-Man 2 en Spider-Man 3 (met Toby Maguire en Kirsten Dunst)
  • The Amazing Spider-Man 1 en 2 (met Andrew Garfield en Emma Stone)
  • Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home (met Tom Holland en Zendaya Stoermer Coleman)
  • Spider-Man: Into the Spider-Verse (Oscarwinnaar en animatiesucces van 2019)

SPIDER-MAN 1

spi1Deze eerste film rond Spider-Man werd uitgebracht in 2002 en geregisseerd door Sam Raimi.. De hoofdrollen worden vertolkt door Tobey Maguire, James Franco, Willem Dafoe en Kirsten Dunst. Deze Amerikaanse  film is gebaseerd op de Marvel Comics strips van de superheld Spider-Man.

In ‘Spider-Man 1’ leidt Peter Parker een onopvallend studentenleventje in New York. Hij is verliefd op de mooie Mary Jane Watson, maar als onpopulaire jongen maakt hij geen schijn van kans. Tijdens een excursie wordt hij gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin. Kort daarna ontdekt hij dat hij buitengewone krachten bezit..

SPIDER-MAN 2

spider2Dit vervolg op de eerste film kwam uit in 2004. Ook deze film werd geregisseerd door Sam Raimi en de hoofdrollen worden vertolkt door o.a. Tobey Maguire, James Franco, Willem Dafoe en Kirsten Dunst.

We zijn twee jaar later en en Peter Parker krijgt steeds meer moeite met het leiden van een dubbelleven. Hij kan geen enkel baantje houden, heeft financiële problemen en raakt vervreemd van zijn vrienden Mary Jane Watson en Harry Osborn. Harry, die nu de leiding heeft over Oscorp, weet nog altijd niet dat zijn vader de superschurk Green Goblin was en is daarom nog altijd uit op wraak op Spider-Man…

SPIDER-MAN 3

spider3Ook in deze derde film uit 2007 bestaat de cast uit Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco en J.K. Simmons.  Het is het laatste deel waarin Tobey Maguire in de huid van Spider-Man kruipt en tevens de laatste film met Sam Raimi als regisseur.

Peter Parker heeft eindelijk het juiste evenwicht gevonden tussen zijn toewijding aan M.J. en zijn plichten als superheld. Maar er dreigt een storm aan de horizon. Als zijn pak plots verandert, pikzwart wordt en zijn krachten nog versterkt, verandert het tegelijkertijd ook Peter zelf en brengt de donkere, wraakzuchtige kant van zijn persoonlijkheid die hij probeert te onderdrukken, naar boven. 

THE AMAZING SPIDER-MAN 1

amazing1‘The Amazing Spider-Man 1’ kwam uit in 2012, deze vierde film uit de reeks is geen vervolg op de vorige drie Spider-Man films, maar een reboot met nieuwe acteurs en verhaal. De regie is deze keer in handen van Marc Webb. Hoofdrollen worden vertolkt door Andrew Garfield, Emma Stone en Rhys Ifans.

The Amazing Spider-Man vertelt het verhaal van Peter Parker, een buitenbeentje op school, die als kind werd achtergelaten door zijn ouders. Hij werd opgevoed door zijn nonkel Ben en tante May.  Zoals vele tieners, probeert Peter te ontdekken wie en wat hij eigenlijk is. En natuurlijk hoort bij de pubertijd ook een kalverliefde. Gwen Stacy is Peter’s liefje en samen ontdekken ze de betekenis van echte liefde, engagementen en… geheimen. 

THE AMAZING SPIDER-MAN 2

amazing2‘The Amazing Spider-Man 2’ werd uitgebracht in  2014, opnieuw geregisseerd door Marc Webb en de hoofdrollen zijn voor o.a. Andrew Garfield, Emma Stone en Jamie Foxx.

Peter Parker doet niets liever dan als Spider-Man tussen wolkenkrabbers slingeren en zijn tijd doorbrengen met zijn liefje Gwen. Maar Spider-Man zijn heeft een prijs: alleen Spider-Man kan zijn mede-New Yorkers beschermen tegen de schurken die de stad bedreigen. Als Electro op het toneel verschijnt moet Peter een vijand verslaan die sterker is dan hij..

SPIDER-MAN: HOMECOMING

homec1‘Spider-Man: Homecoming’ is de zesde sciencefictionfilm die gebaseerd is op het personage Spider-Man uit de Marvel Comics. De film kwam in 2017 in de zalen en is een tweede reboot van de Spider-Man-filmfranchise. ‘Spider-Man: Homecoming’ werd geregisseerd door Jon Watts. De Britse acteur Tom Holland speelt de rol van Peter Parker/Spider-Man.

Na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War keert Peter Parker) onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May. Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar…

SPIDER-MAN: FAR FROM HOME

spider farfrom‘Spider-Man: Far From Home’ uit 2019 werd opnieuw geregisseerd door Jon Watts. In deze film vinden we onder andere Tom Holland, Jacob Batalon en Zendaya opnieuw terug in de hoofdcast.

Peter Parker trekt op reis naar Europa op vakantie met zijn klas. Ondanks zijn besluit om zijn pak in Amerika te laten, was Nick Fury hem aan het opwachten. Europa wordt namelijk aangevallen door wezens die controle blijken te hebben over de natuurlijke elementen. Als blijkt dat ook zijn vrienden in gevaar zijn, beslist Peter om samen met Nick de mysterieuze aanvallen te onderzoeken…

SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE

spider into animatieNaast de zeven sciencefictionfilms is er ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’, de Amerikaanse animatiefilm uitgebracht in 2018. Deze film werd geregisseerd door Bob Persichetti, Peter Ramsey en Rodney Rothman en werd in 2019 bekroond met de Oscar voor beste animatiefilm.

In de animatiefilm ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ probeert Peter Parker als Spider-Man een reusachtige deeltjesversneller van de Kingpin te ontmantelen, maar komt om het leven. Later wordt zijn rol als superheld overgenomen door Miles Morales, een tienerjongen uit Brooklyn met Puerto-Ricaanse en Afrikaanse roots die op een dag door een mysterieuze spin gebeten wordt en superkrachten ontwikkelt…

Technische gegevens Blu-ray Spider-Man ~ 8 Movie Collection

 EAN: 8712609640984

Duur: 1043 minuten

Taal: Engels 

Ondertiteling: o.a. Nederlands, Frans, Engels

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment 

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar 

‘Spider-Man ~ 8 Movie Collection’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op Blu-ray® , DVD en 4K Ultra HD