Een gezond en fit leven dankzij het boek ‘Be Fit Be Awesome’ van Laura Van Den Broeck

on

Bij uitgeverij Vrijdag is het boek ‘Be Fit Be Awesome’ van voedingsconsulente Laura Van Den Broeck verschenen. ‘Be Fit Be Awesome’ is niet het zoveelste kookboek in de rij, maar een boek waarin Laura toont hoe je aan een gezond en fit leven kunt werken en dit op een haalbare en ontspannen manier. Wat ook belangrijk is dat het kookboek ook recepten bevat voor personen met intoleranties.

sized_sized_DSC_0667In het boek vinden we recepten terug om gezonde en snelle gerechten te maken, met ingrediënten die we allemaal in huis hebben of die je gemakkelijk in huis kunt halen. Zowat iedereen heeft het tegenwoordig druk, waardoor gezond eten en voldoende bewegen vaak vergeten wordt. Ook willen we het liefst niet te veel tijd en energie aan koken besteden. 

 ‘Be Fit Be Awesome’ bevat 80 recepten met lente- en zomergerechten die onderverdeeld in vijf grote hoofdstukken: ‘Breakfast’, ‘Lunch’, ‘Dinner’, Healthy Snacks’ en ‘Bites & Juices’.

Van frisse ontbijttaartjes, een heerlijke ontbijtwrap, een simpele Shakshuka recht uit de pan, vegetarische kikkererwtencurry, zoete aardappeltortilla met pittige kalkoenreepjes en snijboontjes, snelle eierkoeken tot crumble cake met bramenjam. Deze en vele andere recepten vindt u terug in dit fantastisch boek.

Steeds worden de ingrediënten, de bereidingswijze, zowel de voorbereidingstijd als de bereidingstijd, interessante tips, alternatieven voor sommige producten en weetjes vermeld. Bij elk recept vinden we steeds een foto van Laura Noppe terug.

sized_sized_DSC_0714

De recepten in dit boek zijn voor mensen van alle leeftijden die gezond willen leven en zich fit willen voelen. Laura is ook een grote tegenstander van voedsel weggooien (say no to food waste!). Daarom heeft ze de recepten zo samengesteld dat je de restjes weer kan verwerken in een ander gerecht. Daarnaast geeft ze bij ieder recept ook alternatieve ingrediënten en combinaties die je de kans geven om je koelkast leeg te maken. Zo bespaar je jezelf vele winkelbezoeken en veel geld.

sized_sized_DSC_0693Naast de recepten bevat het boek ook workouts die ondersteund worden door video’s. Je kan die workouts gemakkelijk zelf uitvoeren als een gerecht even in de oven zit of op het vuur staat te pruttelen. Ook staat de sympathieke voedingsconsulente even stil bij de nieuwe voedingsdriehoek.

En er is nog meer goed nieuws! Laura vertelde ons dat in het najaar van 2020 haar tweede kookboek met herfst- en wintergerechten in de winkelrekken zal liggen. In de showkeuken op de Boekenbeurs gaf Laura een kookdemo waar ze in sneak-preview twee gerechtjes uit haar nieuwe boek bereidde.

Laura maakte geitenkaastorentjes met courgette en peer? afgewerkt met noten en sojasaus. Voor de peer kun je ook vijgen nemen als alternatief. Laura had nog restjes peer over en omdat ze tegen verspilling is maakte ze havercakeschijfjes waarin ze de restjes peer verwerkte, een gezond alternatief voor de bekende Grannykoekjes.

De gerechtjes waren heerlijk en de toeschouwers konden zien dat je helemaal geen keukenprinses hoeft te zijn want de recepten zijn voor iedereen haalbaar. Laura bewijst dat gezond eten heel lekker is en dat het echt niet lang duurt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Kortom, dit kookboek is een must-have voor iedereen die graag eet en toch gezond wil zijn. Ook voor personen met gluten- en andere intoleranties is dit een super goed kookboek.

Over de auteur

sized_sized_DSC_0670Laura Van den Broeck is een jonge, dynamische twintiger die als voedingsconsulente dagelijks mensen begeleidt op hun weg naar een gezonde en evenwichtige levensstijl. Via haar Instagrampagina @befitbeawesomebylaura deelt ze haar eigen gezonde recepten en workout-tips met duizenden volgers. Laura bewijst met haar boek dat gezond en lekker eten niet veel moeite kost én dat je dankzij haar workouts een fit en awesome levensstijl op kunt nahouden.

ISBN: 9789460017438 – Hardcover – 168 blz. – Prijs: € 22,50 – Uitgeverij: Vrijdag

Meer info over het boek op https://www.uitgeverijvrijdag.be/cataloog/non-fictie/be-fit-be-awesome