DVD in de kijker: Diego Maradona – Asif Kapadia

Bij Cinéart is de DVD ‘Diego Maradona’ verschenen, een documentaire over het leven van de Argentijnse gewezen voetballer Diego Maradona. ‘Diego Maradona’ werd geregisseerd door Asif Kapadia, die eerder de documentaires rond de Braziliaanse F1 Coureur Ayrton Senna en de Britse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse maakte.

sized_7155-diegomaradona-still-09-copyright-bob-thomas-getty-images

‘Diego Maradona’ is een mix van interviews met de Argentijnse wondervoetballer en nooit eerder getoonde beelden afkomstig uit onder meer het persoonlijk archief van Maradona.

Nadat hij eerder in Argentinië voetbalde, werd Maradona in 1982 naar Barcelona getransfereerd en in de zomer van 1984 kwam de stervoetballer voor een recordbedrag naar Napoli. Deze documentaire gaat voornamelijk over zijn periode in Napels. Diego groeide daar uit tot een held en een icoon.

sized_7150-diegomaradona-still-04-copyright-el-grafico

Maar de carrière van Maradona liep niet altijd over rozen. Deze uitstekende documentaire toont zowel zijn sportieve successen als de keerzijde van zijn roem. ‘Diego Maradona’ toont onverbloemd het leven van een van de beste voetballers aller tijden. Maradona werd aanbeden als een held en een god, maar hij is ook een rebel, die bekend staat voor zijn drugsgebruik, de maffia en zijn buitenechtelijke escapades.

sized_7148-diegomaradona-still-02-copyright-alfredo-capozzi

Naast de 124 minuten durende documentaire bevat de DVD ook 39 minuten aan extra’s.

Technische gegevens DVD:

EAN: 5051083151979

Regisseur: Asif Kapadia

Genre: Documentaire

Duur: 130 minuten

Taal: Spaans, Italiaans, Engels 

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Leeftijdsindicatie: Vanaf 9 jaar 

‘Diego Maradona’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD