Recensie: Rascal: De Bengaalse Tijger – Luc Embrechts

on

In 2003 debuteerde jeugdschrijver Luc Embrechts met ‘De Wachter van de Driehoek’, het eerste deel uit de Dir-Yak fantasyreeks. Deze reeks bestaat uit 7 boeken en werden nu gebundeld 3 omnibussen.

In 2011 volgde een nieuwe reeks ‘Vampierzootje,’ waarin knotsgekke vampieren het zo bont maken en je laten gieren van het lachen. In de reeks ‘Uitvinderszootje’ namen gekke uitvinders het voortouw en hun blunders zorgden voor heerlijke uurtjes lach- en leesplezier. In het voorjaar verscheen ‘Raskal’ een splinternieuwe avonturenreeks van Luc Embrechts. 

rascal1In het eerste deel ‘De Bengaalse Tijger’ maken we kennis met Daan. Zijn vader is één van de rijkste zakenmannen ter wereld en heeft Daan ingeschreven in één van de meest prestigieuze elite scholen ter wereld: Het Sint-Dysmas College. Daan is er niet blij mee en gaat tegen zijn zin naar deze kostschool voor rijkeluiskinderen.

En dit wordt er niet beter op wanneer hij Vince, een arrogante klier, leert kennen. Vince is de leider van het pestgroepje ’The Invincebles’. Vince laat geen kans voorbijgaan om het leven van Daan zuur te maken. Ook Tess, een buitenbeentje, is het slachtoffer van de pestkoppen.

Wanneer Daan samen met Tess ontdekt dat Vince de diefstal van de eeuw wil plegen tijdens een schoolreisje naar Londen, willen ze Vince een lesje leren. Maar eerst moeten ze erachter komen wat hun doelwit is. Wat betekent de codenaam Bengaalse Tijger?  En zal het Daan en Tess lukken om de diefstal te voorkomen?

rascal2

Uit de traphal klonken kreten en geroep. ‘Nu al?’ Daan slikte. ‘Ze zijn in aantocht!’ Tess en Daan keken elkaar nog een laatste keer vertwijfeld aan. Daan sloot zijn ogen en knelde Tess’ hand in de zijne. ‘NU!!’ Tess en Daan sprongen over de dakrand de diepte in…

 

rascal3Met ‘Raskal: de Bengaalse tijger’ heeft Luc Embrechts een soort van James Bond-verhaal voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar geschreven. De hoofdpersonages Daan en Tess staan voor een moeilijke opdracht om de zonen van de gangsterbazen een stapje voor te blijven. Of ze er in slagen om de diefstal te voorkomen, lees je in dit spannende avonturenverhaal waar Daan en Tess heel wat spectaculaire toeren uithalen die levensgevaarlijk zijn. De mooie illustraties van Rocio Del Moral geven een extra touch aan het verhaal. 

‘Raskal’ is een avonturenverhaal met veel spanning en humor, dat zorgt voor vele uurtjes leesplezier. Ga mee met  Daan en Tess op avonturenreis en ontdek Londen. Niet alleen bovengronds, maar ook wat er zich afspeelt in de darmen van de stad. Ik kijk alvast uit naar het tweede boek in deze reeks!

ISBN: 9789059246478 – Hardcover – 159 blz. – Prijs: € 12,99 – Uitgeverij: Bakermat