DVD in de kijker: Temblores – Jayro Bustamante

on

Het drama ‘Temblores’, van regisseur en scenarioschrijver Jayro Bustamante, speelt zich af in Guatemala. De 40-jarige Pablo (Juan Pablo Olyslager) komt uit een welstellende familie en heeft alles, hij is gehuwd en vader van twee kinderen. Maar wanneer het aan het licht komt dat hij verliefd is geworden op een andere man, is de hele familie in shock. een homoseksueel in de familie is het ergste wat hen kan overkomen. Pablo wordt met alle zonden van de wereld beladen. Zelfs wanneer er een aardbeving plaatsvindt, is het de schuld van Pablo. Want het is volgens de familie God die hem straft vanuit de hemel.

sized_6904-temblores-08

Pablo staat voor een ultimatum: ofwel hij laat zich ‘genezen’ door de kerk, ofwel hij zal voorgoed verbannen worden uit de familie. Kiest Pablo voor de man waarvan hij houdt, of voor zijn familie?

sized_6902-temblores-06b

‘Temblores’ is een uitstekende, aangrijpende film waarin een man heen en weer wordt gesleurd tussen de liefde voor familie, de grenzen van religie en de vrijheid om te kiezen van wie je houdt. Homoseksualiteit mag dan hier al ingeburgerd zijn, in Guatemala is dat helemaal nog niet het geval en dat mag Pablo aan de lijve ondervinden. Hij wordt door zijn vrouw en ouders behandelt alsof hij een misdadiger is, die in de gevangenis thuishoort. Wil hij zijn kinderen nog zien, moet hij berouw te tonen en in therapie gaan…

sized_6686-temblores-4

‘Temblores’ ging in première op het Filmfestival van Berlijn,  is geselecteerd als de openingsfilm van World Cinema Amsterdam en won de Publieksprijs Cinélatino Toulouse. De DVD is uitgebracht door Cinéart en bevat een uitgebreide behind the scenes, die mooi inzicht geeft in het filmen in Guatemala.

sized_6682-temblores-1

Technische gegevens dvd:

EAN: 5051083149501

Regisseur: Jayro Bustamante

Acteurs: Juan Pablo Olyslager, Mauricio Armas Zebadúa, Diane Bathen, María Telón, Sabrina De La Hoz, Rui Frati, Magnolia Morales, Sergio Luna, Pablo Arenales, Mara Martinez, Pedro Javier Silva Lira

Duur: 103 minuten

Taal: Spaans 

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Extra’s: Behind the scenes (27 min)

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘Temblores’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD