DVD in de kijker: Celle que vous croyez – Safy Nebbou

on

In de Franse film ‘Celle que vous croyez’ van regisseur Safy Nebbou speelt Juliette Binoche de rol van Claire, een gescheiden vijftiger met twee kinderen.

Claire heeft een relatie met de jongere Ludo (Guillaume Gouix). Maar wanneer die haar laat zitten, wil ze via Facebook hem in het oog houden. Ze maakt een nieuw profiel aan en noemt zichzelf Clara, een stagiaire van 24 jaar. 

sized_6648-celle-que-vous-croyez-photo-12diaphana-films

Zo komt Claire in contact met Ludo’s vriend Alex (François Civil). De twee kunnen het goed met elkaar vinden en ze worden verliefd op elkaar. Claire voelt zich uitstekend in haar rol van de 24-jarige Clara en de twee bellen elkaar regelmatig. Maar dan wil Alex Clara graag in levende lijve ontmoeten en de twee spreken af. Durft Claire de waarheid zeggen tegen Alex?

sized_6639-celle-que-vous-croyez-photo-3diaphana-films

‘Celle que vous croyez’ is een uitstekende romantische film over (virtuele) liefde, met een verhaal waarin realiteit en leugen steeds meer in elkaar overlopen, naar de gelijknamige roman van Camille Laurens. De 55-jarige Juliette Binoche, die eerder rollen speelde in films zoals ‘The English Patient’, Ghost in the Shell’, ‘Chocolat’ en ‘Godzilla’, speelt op verbluffende wijze haar rol in deze film van de Franse regisseur Safy Nebbou (o.a. ‘Comme un Homme’, ‘L’autre Dumas’ en ‘Dans les forêts de Sibérie’).

sized_6637-celle-que-vous-croyez-photo-1diaphana-films

De film is bij Cinéart op DVD verschenen en bevat als extra interviews met Safy Nebbou, Juliette Binoche en François Civil.

sized_6645-celle-que-vous-croyez-photo-9diaphana-films

Technische gegevens dvd:

EAN: 5051083148399

Regisseur: Safy Nebbou

Acteurs: Juliette Binoche, François Civil, Nicole Garcia, Marie-Ange Casta, Guillaume Gouix, Charles Berling

Duur: 97 minuten

Taal: Frans 

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Extra’s: Interviews met Safy Nebbou, Juliette Binoche en François Civil (34 min)

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘Celle que vous croyez’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD