Recensie: De Zwarte Koning – Michael Kestemont

on

Michael Kestemont is professor aan de Universiteit Antwerpen waar hij letterkunde doceert. Hij debuteerde als auteur met ‘De Zwarte Koning’. In deze thriller verbindt Michael het enigma van de Rechtvaardige Rechters met de koningskwestie rond Leopold III.

‘De Zwarte Koning’. is een razend spannende thriller die met de uitreiking van de 22ste Knack Hercule Poirotprijs bekroond werd met de Fred Braeckman Award , de prijs voor het beste debuut.

collage1

Het verhaal begint in 1983, wanneer Koning Boudewijn en Koningin Fabiola naar Oostende afreizen om er de laatste groet te brengen aan hun stervende oom Karel, die regent van België was tussen 1944 tot 1950. En Karel vertrouwt hen op zijn sterfbed een heel groot geheim toe. Een geheim dat, mocht het ooit ontdekt worden, wel eens het einde van de monarchie zou kunnen betekenen. 

De hoofdrolspeelster in ‘De Zwarte Koning’ is Anna, een 31-jarige docent klassieke talen uit Molenbeek. Ze is op weg naar huis wanneer ze plotseling een luide knal hoort. Anna treft op de trappen van de Kunstberg een zwaargewonde man aan, van de dader is er geen spoor. De zwaargewonde man geeft haar een kokertje waar een sigaar in zit. Anna moet dit aan een zekere Jef Janssens bezorgen en de man smeekt haar dat ze aan niemand iets mag zeggen, ook niet aan de politie.

Anna wordt zo ongewild meegesleurd in een koortsige queeste door Brussel. Ze weet niet aan welk avontuur ze begint en komt o.a. terecht in de (echt bestaande) geheime gangen onder het Koninklijk paleis…

‘De Zwarte Koning’ een heel opvallende misdaadroman die op een scherpzinnige manier feiten met fictie combineert. Het verhaal, dat afwisselend in het heden en in het verleden afspeelt, is geschreven in klare taal en bevat een spannend plot. Deze meeslepende thriller is een spannende pageturner en een absolute aanrader. Liefhebbers van Dan Brown zullen absoluut dit werk waarderen. 

Michael Kestemont heeft zelfs voor bijpassende muziek tijdens het lezen gezorgd. Deze kan je terugvinden op Spotify.

De Zwarte Koning – ISBN: 9789401458689 – Paperback – 330 blz. – Prijs: € 20,99 – Uitgeverij: Lannoo – https://www.lannoo.be/nl/de-zwarte-koning