Recensie: Messias – Toni Coppers

Toni Coppers heeft met ‘Messias’ zijn zeventiende thriller rond Liese Meerhout, commissaris bij de federale recherche in Antwerpen, geschreven. 

Het verhaal

coppers3Een vrijdagochtend in oktober in Antwerpen. Yvonne Verduyckt, schoonmaakster in de Sint-Walburgiskerk in Antwerpen Zuid, vindt het lichaam van Danny Molenaar, de pastoor van de kerk. Het lichaam van de parochiepriester hangt met gestrekte armen aan het kruis, over het lichaam van Christus en met een touw rond zijn nek.

Dit wordt een zaak voor commissaris Liese Meerhout van de Antwerpse Moordbrigade. Samen met hoofdinspecteur Michel Masson start ze een onderzoek.

Liese Meerhout staat voor een raadsel: is het een religieus geïnspireerde moord of heeft het met het privéleven van de pastoor te maken? En waarom werd de priester op deze wijze vermoord? Wil de moordenaar een boodschap brengen door deze man te kruisigen? De pastoor had een onbesproken reputatie en Liese vindt geen enkel aanknopingspunt…

coppers2Terwijl het onderzoek nog volop aan de gang is, krijgt Liese te horen van een collega dat de Christus Koningkerk aan de Jan de Voslei in brand staat.

De brandweer komt snel tot de vaststelling dat de brand is aangestoken. Ook hier is er een dodelijk slachtoffer: Ben De Braeckeleer, de koster van de kerk. Zijn lichaam werd vastgeketend aan een biechtstoel met een ketting, met zijn armen biddend naar boven gericht als een wanhopige bede om genade.

Commissaris Liese Meerhout staat voor een zeer moeilijke opdracht. Ze probeert deze zaak op te lossen, maar valt steeds opnieuw van de ene verbazing in de andere..

coppers1‘Messias’ is opnieuw een uitstekende thriller met een goed verhaal, zoals we dat van Toni Coppers gewend zijn. Zijn nieuwste boek leest als een trein en het verhaal is zo fantastisch geschreven dat het verslavend werkt. Door de spanning kan je het boek niet wegleggen en wil je zo snel mogelijk weten wie de dader is!

‘Messias’ mag dan al de zeventiende thriller rond Liese Meerhout zijn, er zit nog helemaal geen sleet op het personage. Coppers weet steeds opnieuw verhaallijnen te verzinnen rond de Antwerpse commissaris en we leren Liese steeds beter kennen, zowel privé als in haar job.

Nog op zoek naar een leuk kerstgeschenk? ‘Messias’ is het ideale cadeau voor onder de kerstboom!

Over de auteur

Toni Coppers is zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur. Hij verkocht ondertussen al meer dan 100.000 exemplaren. Met ‘Dood water’ won hij de Hercule Poirot Prijs in 2014 en won hij de Hercule Poirot Publieksprijs in 2015, 2016, 2018 en 2019.

ISBN: 9789022336694 – Paperback – 320 blz. – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Manteau