Populaire tv-serie ‘Dertigers’ ook in boekvorm verkrijgbaar!

on

‘Dertigers’ is een Vlaamse fictiereeks op één over een hechte vriendengroep van zes dertigers. Deze dertigers, Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje, zijn al bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen en worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en de geheimen van een onverwerkt trauma dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt, maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven. De serie werd een enorme succes en op 6 januari 2020 start de tweede reeks op één.

De serie ‘Dertigers’ is nu ook verkrijgbaar in boekvorm. Bij uitgeverij Houtekiet zijn er reeds twee delen verschenen: ‘Het verhaal van Pieter’ en ‘Het verhaal van Nora’.

sized_dertigers1

HET VERHAAL VAN PIETER

‘Het verhaal van Pieter’ start in 2002. Pieter en zijn tweelingbroer Robin zijn bijna 18 jaar en studeren af aan het Atheneum. Pieter zou graag verder studeren aan het Conservatorium, maar zijn ouders zien dat niet zitten. Zij hopen dat hun zoon een lerarenopleiding volgt of voor de richting vertaler-tolk gaat.

dertigers3Uiteindelijk geven zijn ouders hun fiat en de twee broers mogen zelfs op kot gaan. Daar maken ze meteen vrienden met wie ze lief en leed delen. Zo is er Tinne, een jongedame die er niet voor terugdeinst om rechtuit haar gedacht te zeggen. Ook leren de twee al snel Bart kennen, hij houdt van feesten en plezier, maar als zijn vrienden hem nodig hebben, staat hij klaar. De schuchtere Nora durft soms onverwacht kordate beslissingen te nemen. Bij Alex kan Pieter terecht wanneer hij weer eens verstrikt zit in zijn eigen gedachten. En dan is er Saartje, voor wie Pieter eerst wat schrik heeft, maar die hem altijd aanmoedigt om uit zijn schulp te kruipen en voor zichzelf op te komen.

De band tussen Pieter en Robin wordt almaar hechter, maar de relatie tussen de tweelingbroers barst wanneer Pieter voelt dat Robin zijn zinnen zet op het meisje op wie hij zelf verliefd is….

HET VERHAAL VAN PIETER – ISBN: 9789089247780 – Paperback – 240 blz. – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Houtekiet

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/dertigers

HET VERHAAL VAN NORA

dertigers4Ook dit tweede boek in de reeks ‘Dertigers’ speelt zich zo’n vijftien jaar voor de gebeurtenissen in de tv-reeks af. Nora is van Albanese afkomst en woont met haar ouders en broers in Kalmthout. Het verhaal begint wanneer Nora op zoek gaat naar een studentenkot in Antwerpen. Ze vindt in de Rodestraat een voor haar geschikt kot en leert er meteen Tinne kennen. Zij zal er de komende jaren pedagogie studeren. Nora weet nog niet wat ze zal studeren en het is Tinne die haar overhaalt om ook voor pedagogie te kiezen. De twee worden al snel de beste vriendinnen en het duurt niet lang of Nora maakt ook kennis met Alex, Bart, Saar, Pieter en Robin. Nora wordt op deze laatste hopeloos verliefd…

Nora geniet samen met haar vrienden van haar studentenleven vol feestjes, drank en seks. Tot wanneer ze samen in een gekke bui experimenteren met drugs…een ‘feestje’ met zeer grote gevolgen…  

De reeks’ Dertigers’, uitgegeven bij Houtekiet, bevat geen ingewikkelde verhalen met spannende plots, maar gaat over het dagdagelijkse leven van een leuke bende studenten. De boekenreeks is een ideale aanvulling bij de zeer populaire tv-serie. Dankzij de prequelverhalen komen we meer te weten over de personages en leren we ze beter kennen vanaf hun 18de jaar, het jaar wanneer ze op kot gaan in Antwerpen. Een must-have voor de vele duizenden fans van deze populaire Vlaamse fictiereeks!

HET VERHAAL VAN NORA – ISBN: 9789089248022 – Paperback – 259 blz. – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Houtekiet

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/dertigers-2