DVD in de kijker: De Beroemde Bereninvasie van Sicilië – Lorenzo Mattotti

on

De fantasierijke animatiefilm ‘De Beroemde Bereninvasie van Sicilië’ is vanaf heden verkrijgbaar op dvd. Deze animatiefilm van regisseur Lorenzo Mattotti is gebaseerd op het Italiaanse kinderboek van Dino Buzzati. De film werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival in de sectie Un Certain Regard, en voor het animatiefestival Annecy.

sized_7096-lafameuseinvasiondesours-03

Het verhaal gaat over Tonio, de zoon van de berenkoning Leonzio, die lang geleden verdween. De koning wil kost wat kost zijn zoon terugvinden en vertrekt samen met het berenvolk richting de mensenwereld. Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar berenkoning Leonzio geeft niet op. Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen….

sized_7094-lafameuseinvasiondesours-01

‘De Beroemde Bereninvasie van Sicilië’ is een boeiende animatiefilm. Regisseur Lorenzo Mattotti heeft met deze prent een visueel spektakel gemaakt dat zowel jong als minder jong boeit. Knap hoe hij van een geïllustreerde kinderboek uit 1945 een uitstekende familiefilm heeft gemaakt. De film is bij Cinéart op DVD verschenen en bevat zowel de Franse als Nederlandse versie van de film.

sized_7318-lafameuseinvasiondesours-11

Technische gegevens dvd:

 EAN: 5051083154314

Regisseur: Lorenzo Mattotti

Duur: 78 minuten

Taal: Frans, Nederlands

Ondertiteling: Nederlands 

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

‘’De beroemde bereninvasie van Sicilië’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD