Met ‘De Verloren Van Eyck’ brengt Studio Vandersteen een ode aan Jan Van Eyck

on

De stad Gent organiseert dit jaar met OMG! Van Eyck was here een themajaar rond kunstschilder Jan Van Eyck. De stad eert hiermee zijn grootste Vlaamse meester die vooral bekend is door zijn wereldberoemde meesterwerk Het Lam Gods.

Ook Studio Vandersteen brengt een ode aan de Vlaamse meester met het uitbrengen van het 351ste album van Suske en Wiske: ‘De Verloren Van Eyck’.

sized_1Het verhaal speelt zich af in Lombardije, Italië in 1428. Jan Van Eyck is niet alleen kunstschilder, maar ook een geheim agent. Hij wordt uitgenodigd in het Hof Ten Walle, de residentie van Filips De Goede. Deze laatste heeft een opdracht voor Jan, hij moet een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal. 

Jan Van Eyck en Jerom vertrekken naar Portugal. Suske, die een fan is van Van Eyck, en Wiske, die steeds te horen krijgt dat ze helemaal geen geheim agent kan worden omdat ze maar een meisje is, reizen mee als verstekelingen.

Dit is het begin van een spannend avontuur waarin onze striphelden het moeten opnemen tegen enkele geheimzinnige tegenstanders. Want het blijkt al snel dat iemand het huwelijk van Filips en Isabella niet zo ziet zitten….

sized_2‘De Verloren Van Eyck’ is een uitstekend stripverhaal, vol spanning, avontuur en uiteraard ook veel humor. Zo zijn er de twee ruziënde Gentse neuzekesverkopers op de Korenmarkt en komt het circulatieplan van de stad Gent aan bod in dit album. Het scenario van dit 351ste album is van Peter Van Gucht en de tekeningen van Luc Morjaeu. Zij zorgden ervoor dat ‘De Verloren Van Eyck’ een perfecte ode is aan Jan Van Eyck!

ISBN: 9789002268731 – Paperback – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/351-de-verloren-van-eyck-9789002268731/

sized_75Suske en Wiske vieren dit jaar hun 75-jarig jubileum. In 1945 konden de lezers van De Nieuwe Standaard met ‘Het Eiland Amoras’ voor het eerst kennis maken met de twee striphelden. 75 jaar later zijn ze het populairste stripduo van Vlaanderen en Nederland. Standaard Uitgeverij laat deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan en organiseert een heus feestjaar voor Suske en Wiske.

Een overzicht van de feestplannen lees je op https://www.standaarduitgeverij.be/feestjaar-suske-wiske/