Recensie: Van de hemel in de hel – Jo Claes

on

Bij uitgeverij Houtekiet is er met ‘Van de hemel in de hel’ het nieuwste boek van de Leuvense auteur Jo Claes verschenen. U kunt dit boek met gratis verzendingskosten bestellen via de website van uitgeverij Houtekiet: http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/van-de-hemel-in-de-hel

Het verhaal

van de hemel1De Leuvense hoofdinspecteur Thomas Berg heeft van zijn bovenbuurvrouw een groepsreis naar het Italiaanse Verona cadeau gekregen. In Verona leert hij Karin en Emmeline, twee vrouwen die ook in Leuven wonen, kennen. Emmeline belt al enkele dagen naar haar man Dirk, maar die neemt nooit op. De vrouw is zeer ongerust en Thomas Berg belooft haar te helpen en contacteert zijn team om uit te zoeken of Dirk Wouters als vermist is opgegeven.

Enkele dagen later wordt er in het containerpark in Wilsele een afschuwelijk verminkt lijk gevonden. Het lichaam lag in de container van het grof vuil en is door de pers vermorzeld. De politiearts zoekt uit wie het slachtoffer is en zodra dat via DNA-onderzoek is gebeurd, blijkt dat het slachtoffer de reputatie had een onverbeterlijke vrouwenversierder te zijn.

Deze zaak zorgt voor heel wat speurwerk voor hoofdinspecteur Berg, hij en zijn team doen er werkelijk alles aan om de moordenaar te vinden. Welk spoor hij ook volgt, het draait telkens op niets uit. Tot hij uiteindelijk  ontdekt welke reden er achter de moord en de gruwelijke verminking zit. De waarheid is zo verrassend dat niemand hem eerst wil geloven…

Jo Claes is één van de beste misdaadauteurs in Vlaanderen en dat bewijst hij opnieuw met dit boek

sized_jo claes‘Van de hemel in de hel’ is een fantastische misdaadroman van de Leuvense auteur Jo Claes. Het is intussen zijn veertiende boek rond hoofdinspecteur Thomas Berg. Het verhaal, dat zich afspeelt in Verona en in de straten van Leuven, is goed opgebouwd, met de nodige spanning.

Het is een boek dat je onmogelijk kunt wegleggen en het liefst van al in één ruk uitleest. Als lezer denk je steeds opnieuw dat je de dader op het spoor bent,  maar Claes weet zijn lezers steeds opnieuw op het verkeerde spoor te zetten. Er zijn verschillende verdachten, iedereen heeft wel een reden om de moordenaar te zijn, en toch heeft de auteur voor een verrassend en onverwacht plot gezorgd.

Ben je op zoek naar een misdaadroman die boeit van begin tot einde? Dan kunnen we u absoluut ‘Van de hemel in de hel’ aanraden!

Over de auteur

Jo Claes schreef een aantal novelles en (misdaad)romans en publiceerde bestsellers over mythologie, hagiografie en iconografie. Zijn schrijversloopbaan begon met ‘De Stenen Toren’ dat werd bekroond met de Debuutprijs. 

In 2008 verscheen met ‘De zaak Torfs’  zijn eerste misdaadroman over de Leuvense inspecteur Thomas Berg. Zijn zesde boek in deze reeks ‘Getekend vonnis’ (2013) werd genomineerd voor de Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Het volgende boek ‘De mythe van Methusalem’ (2014) won de Gouden Strop en de Hercule Poirot Publieksprijs. Ook met ‘Het gewicht van de haat’ (2017) won hij de Hercule Poirot Publieksprijs.

Van de hemel in de hel – ISBN: 9789089248107 – Paperback – 416 blz. – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Houtekiet – http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/van-de-hemel-in-de-hel