Recensie: Mijn Peuter Speelt – Paulien De Smet

on

Mama Baas is sinds maart 2015 een online magazine, blog en community (www.mamabaas.be). Het idee ontstond in het brein van twee mama’s die zelf met vragen zaten en die nood hadden aan een platform waar ouders terecht kunnen. Je kunt op de website je hart ophalen aan herkenbare verhalen van andere ouders en raad zoeken bij één van de vele experts. Ondertussen heeft Mama Baas een boekenkast vol eigen boeken én een eigen webshop.

‘Mama heeft alles (bijna, maar nooit helemaal, niet echt) onder controle’ hebben we vorige maand besproken ( Zie HIER onze recensie), deze keer besteden we aandacht aan het nieuwste boek uit de Mama Baas-collectie ‘Mijn Peuter Speelt’ van Paulien De Smet.

peuter1‘Mijn Peuter Speelt’ is een boek met leuke, eenvoudige spelletjes voor peuters en kleuters vanaf 1 tot 3 jaar. Paulien De Smet weet uit ondervinding dat een peuter bezighouden niet altijd eenvoudig is. Want peuters zijn snel afgeleid en worden geprikkeld door honderden dingen tegelijk. Dat ondervond ze ook met haar dochter. Naast het aanbieden van een leuk spelletje wou ze haar kind ook stimuleren, zeker op het gebied van fijne motoriek en ontdekken.

Paulien bedacht enkele spelletjes en ging op internet inspiratie doen. Leuke spelletjes, waar je niet veel materiaal voor nodig hebt en vaak volledig gratis zijn. Uiteindelijk bevat het boek maar liefst 60 spelletjes, onderverdeeld in drie categorieën: 12-18 maanden, 18-24 maanden en 2-3 jaar.

Lintje-trek-je, Stickerfun, Steekspel en Vinnie de vis zijn enkele voorbeelden van de 20 spelletjes voor peuters tussen 12 en 18 maanden.

Voor de iets oudere peuters  tussen de 18 en 24 maanden zijn er ook 20 spelletjes voorzien. De peuters zullen zoet zijn met Pompons scheppen, Stempelen met verf, Stapelboerderij en de vele andere spelletjes.

Tenslotte voor zij die tussen de 2 en de 3 jaar zijn heeft Paulien De Smet opnieuw leuke spelletjes voorzien. Wat dacht je van een leuke parkeergarage maken met wc-rolletjes? Een spelletje ringwerpen? Of zelf een eenvoudig weerbord maken?

‘Mijn Peuter Speelt’ is een origineel, prikkelend en leuk doeboek voor peuters en kleuters!

Hoe je de spelletjes moet maken wordt duidelijk beschreven, met wat je er voor nodig hebt en steeds met duidelijke foto’s en illustraties erbij. ‘Mijn Peuter Speelt’ is een zeer geslaagd boek om inspiratie op te doen om zelf leuke spelletjes te maken die je samen met je peuter of kleuter kunt spelen. Je hebt niet veel materiaal nodig, en wat zeer interessant is: de meeste spelletjes zijn volledig gratis. Je zal versteld staan van wat je kunt maken met een stuk karton, wc-rolletjes, touw en een doosje! 

ISBN: 9789401466462 – Hardcover – 128 blz. – Prijs; € 15,99 – Uitgeverij: Lannoo –https://www.lannoo.be/nl/mijn-peuter-speelt