DVD in de kijker: Knives Out – Rian Johnson

on

Bij Belga Home Video is de misdaad-mysteryfilm ‘Knives Out’ van regisseur Rian Johnson op DVD, BLU-RAY, Video on Demand verschenen. Een film in de stijl van de Agatha Christie verhalen met een indrukwekkende cast: o.a. Daniel Craig, Toni Collette, Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Michael Shannon, Christopher Plummer en Don Johnson maken hun opwachting in deze uitstekende film.

knives2

Het verhaal

De befaamde misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) geeft een feest in zijn landhuis voor zijn 85ste verjaardag. Zijn kinderen met hun partners en de kleinkinderen zijn aanwezig. Er bestaat al een tijdje haat en nijd binnen de familie en Harlan wil graag iedereen nog eens bijeen zien om de plooien glad te strijken. 

Maar wanneer ‘s anderendaags Harlan Thrombey dood wordt aangetroffen, komen twee agenten en privédetective Benoit Blanc (Daniel Craig) naar het landhuis om de zaak te onderzoeken. 

knives3Ze treffen er een groepje hebberige familieleden, die elkaar aanwijzen als de moordenaar, en enkele bedienden, die stijf de lippen op elkaar houden, aan.

En met al die ruzies en complotten komen ook gelijk de motieven bovendrijven. Iedereen heeft wel een reden om de rijke Harlan te vermoorden. Benoit Blanc staat voor een uiterst moeilijke zaak. Wie heeft Harlan Thrombey vermoord of is het toch zelfmoord?

Een ding is zeker: detective Benoit Blanc zal niet rusten voor hij dit mysterie heeft ontrafeld..

knives5

‘Knives Out’ is een uitstekende film, een whodunit die boeit van begin tot einde. Het is een luchtig en modern moordmysterie waarbij iedereen een verdachte kan zijn. Rian Johnson, die in 2017 nog ‘Star Wars: The Last Jedi’ regisseerde, heeft met deze film uitstekend werk verricht, het resultaat is een mooie mix van spanning en komedie. 

Dankzij het ijzersterk verhaal en de topcast is het genieten van deze misdaad-mysteryfilm, die spannend blijft tot de laatste seconde. 

Naast de film bevat de DVD 15 minuten en de BluRay zelfs 170 minuten aan extra’s!

knives6

Technische gegevens dvd:

EAN: 5412370873101

Regisseur: Rian Johnson

Acteurs: Daniel Craig, Toni Collette, Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Michael Shannon, Christopher Plummer, Don Johnson, Ana de Armas, Lakeith Stanfield, Katherine Langford e.a.

Duur: 125 minuten

Taal: Engels 

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’ op DVD: Audiocommentaar met scenarist/regisseur Rian Johnson, Dop Stev Yedlin en acteur Noah Segan – Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar – Rian Johnson: planning the perfect murder –  Ode to the murder mystery – Meet the Trombeys visual ads – Theatrical trailer – Review trailer

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘Knives Out’ is uitgebracht door Belga Home Video en is verkrijgbaar op Blu-ray®, DVD en Video on Demand