Boek in de kijker: ‘De afstand’: 24 auteurs schrijven elkaar brieven voor het goede doel

Op 20 mei verschijnt De afstand. Dit unieke boek bevat brieven die 24 Vlaamse auteurs aan elkaar hebben geschreven tijdens de eerste maand van de coronalockdown. Onder anderen Jeroen Olyslaegers, Siel Verhanneman, Christophe Vekeman en Elvis Peeters leverden bijdragen. De opbrengst van het boek dat wordt gepubliceerd door Uitgeverij Houtekiet gaat integraal naar het goede doel.

image003‘De afstand brengt ons dichterbij’, dat is de slagzin van en de gedachte achter De afstand, een boek vol brieven die telkens twee auteurs tussen eind maart en midden april aan elkaar hebben gericht.

Uit De afstand blijkt dat de auteurs, net als de niet-schrijvende Vlaming, elk op hun manier omgaan met de huidige gezondheidscrisis en de opgelegde maatregelen.

Het resultaat is een boeiend tijdsdocument over een unieke periode in de moderne geschiedenis. Tegelijk is het ook een fraai vormgegeven boek dat tal van thema’s aanraakt: de onderhuidse angst en het isolement natuurlijk, maar evengoed de hoop op een andere, betere samenleving na covid-19. De afstand bevat dan ook een lach en traan, en tal van persoonlijke ontboezemingen die in normale omstandigheden onuitgesproken zouden blijven. Zo doen de auteurs ook ‘afstand’ van hun diepste zielenroerselen.

De deelnemende schrijvers zijn:

Siel Verhanneman & Jeroen Olyslaegers
Joke Van Caesbroeck & Christophe Vekeman
Fikry El Azzouzi & Lenny Peeters
Tim Foncke & Joost Vandecasteele
Elvis Peeters & Anneleen Van Offel
Mark Cloostermans & Amélie O.
Joost Devriesere & Frederik De Backer
Sven Staelens & Piet De Praitere
Nikkie Van Lierop & Luc Boudens
Mustafa Kör & Sien Volders
Valerie Tack & Tom Naegels
Stijn Tormans & Lara Taveirne

De afstand is vanaf 20 mei beschikbaar. De opbrengst gaat integraal naar Dokters van de Wereld.

Uitgeverij Houtekiet – Coördinatie en redactie Joost Devriesere – Verschijnt op 20 mei 2020 – Aantal pagina’s ca. 250 pagina’s – ISBN 9789089248558 – Prijs € 21,99 – E-BOOK 9789089248565 Prijs € 16,99