Boek in de kijker: Rode lippen en onkruid – Hubert van Lier

‘Rode lippen en onkruid’ is de tiende thriller van Hubert van Lier. Hij was docent aan de Artesis hogeschool, hoofdredacteur van het literaire tijdschrift ‘Deus ex Machina’ en medeoprichter van de Schrijversacademie. Van zijn hand verschenen o.a ‘Voltaire en de Van Gogh-connectie’, ‘De Straffelozen’ en ‘Poetinov’

Het verhaal

rode1Robbe Tjerk en zijn vriendin commissaris Jasmien Kraay raken na een colloquium van onderzoeksjournalisten in Antwerpen ongewild verstrikt in een verdacht Russisch ondergronds netwerk.
Na het geheimzinnige overlijden van een onschuldig slachtoffer wordt de druk op het tweetal groter. Het duo zoekt naar bewijsstukken op het eiland Funzi, een luxe vakantieoord in Afrika. Hun vermoedens groeien dat een gewezen Duitse kanselier, die ook invloed heeft op een bedrijf dat gevaarlijke sto en produceert, een spil guur is.
Rode Lippen en onkruid is een spannende roman over machtsmisbruik van grote mogendheden en multinationale ondernemingen.
Prof.dr. Rik Pinxten schrijft over het boek: ‘De auteur opent op een fijne manier werelden die buiten de gewone ervaring van de lezer vallen.

hubert1 (1)‘Zoals bij vele alleenwonende mannen slingerden zijn spullen regelmatig rond, of liet hij ze ’s anderendaags achter voor een mokkende poetsvrouw.
Telefoongerinkel van zijn vaste lijn haalde hem uit zijn gedachten.
‘Hallo? Met Robbe Tjerk?
Hij wachtte even, maar er antwoordde niemand.
‘Hallo?’
Hij schrok door de onregelmatige ademhaling, meer hoorde hij niet. Was het een vrouw of een man? Opeens viel de verbinding uit. Hij hield er een onprettig gevoel aan over. Verstrooid plaatste hij zijn pc op tafel om de dagelijkse stroom nieuwsberichten door te nemen. Bij het openen van zijn internet kreeg hij nog een pil te slikken, want plotseling verscheen de tekst: ‘We vinden je wel moordenaar.’

“Rode lippen en onkruid” is uitgegeven bij uitgeverij Aspekt, prijs: 19,95 €, verzendkosten inbegrepen voor Vlaamse lezers, Nederlandse lezers nemen best contact op met uitgeverij Aspekt in Nederland. https://uitgeverijaspekt.nl/boek/rode-lippen-en-onkruid/