Recensie: Dood Spoor – Roel Van Espen

In een klein stadje op de grens van België en Frankrijk woont weduwnaar Felix, een kaartjesknipper bij de NMBS, samen met zijn dochter Nancy en haar 7-jarig zoontje Bee Gee. Nancy is niet gelukkig, ze heeft schulden en werkt als prostituee in het plaatselijk bordeel Daddy’s Secret. Haar zoontje Bee Gee doet niet niets liever dan samen met zijn opa met de miniatuurtreintjes spelen.

dood spoor1

De laatste tijd worden er veel zelfmoorden gepleegd in het lokale treinstation. Felix vindt dit erg, want hij vreest de daaruit voortvloeiende vertragingen op het spoor en hoopt dat de zelfmoordgolf zijn dochter niet op verkeerde gedachten brengt.

Hij ontdekt dat de zelfmoorden in zijn station eigenlijk afrekeningen zijn. Het is Zaki, een gangster uit Oekraïne, die samen met twee handlangers mensen vermoordt. De huurmoordenaars noemen zich ‘Gare Terminus’ en ruimen op bestelling mensen uit de weg. Felix, zelf nogal een perfectionist, vindt dat de bende beter werk kan afleveren en biedt zijn diensten aan. Zo wordt de brave treinconducteur, zonder dat iemand uit zijn omgeving het merkt, een kille huurmoordenaar. Felix verdient er nog een centje mee bij en hoopt zo dat Nancy haar schulden kan vereffenen.

Maar dan neemt Felix een beslissing die zware gevolgen zou kunnen hebben…

‘Dood Spoor’ is een thriller met veel humor en rock-en-roll, een aanrader!

dood spoor2‘Dood Spoor’ is het debuut van Roel Van Espen, de muzikant die tien jaar bij Vive La Fête speelde. Het is een fantastisch boek, ik zou het omschrijven als een thriller met een hoek af , die enorm leuk is om te lezen en waarmee de auteur bewijst dat hij over veel fantasie beschikt. 

Het verhaal gaat niet alleen over Felix en zijn familie, ook de Italiaanse ober Humphrey, de gepensioneerde Imilia en Tatjana, de bazin van Daddy’s Secret, komen uitvoerig aan bod in deze thriller met een knipoog.

‘Dood Spoor’ is een atypische thriller. Verwacht in dit verhaal geen grote actie’s, bloedvergieten en andere spannende wendingen, maar eerder een levensverhaal met drama en een verrassend slot. In ruim 200 bladzijden neemt de auteur zijn lezers mee naar een fictieve wereld, waarin een doodbrave huisvader een gewetenloze killer wordt, iemand die het hart op de juiste plaats heeft en dood uit naastenliefde, kortom een moordenaar op kousenvoeten.  Een verhaal dat tegelijk ook luchtig is door de vele zinspelingen en verwijzingen naar liedjes en artiesten. 

“Tijd is relatief, liet Albert Einstein ooit optekenen, en zijn ontdekking kwam geen seconde te vroeg.”

“Mooi, ‘t leven is mooi. Tenminste: zolang er zon, muziek en kinderen zijn, en bij voorkeur in die volgorde.” 

Roel Van Espen, de muzikant en producer die ook copywriter en redacteur voor allerlei non-fictiepublicaties is, heeft zijn debuut als auteur niet gemist. ‘Dood Spoor’ is volgens Roel gebaseerd op waargebeurde feiten die zich vooral ergens in zijn hoofd afspeelden. Ik heb met veel plezier zijn eerste boek gelezen en ben er van overtuigd dat we in de toekomst nog meer van deze auteur gaan horen!

ISBN: 9789463962629 – Paperback – 224 blz. – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Horizon

U kan het boek online bestellen, met gratis verzending, via de website van uitgeverij Horizon https://www.horizon.be/boek/Dood-spoor-T253.html