Recensie: De Buurtpolitie 8 – Supersloef – Nix

on

‘De Buurtpolitie’ scoort niet alleen met hun scripted reality-televisieserie op VTM hogen ogen, ook de stripreeks rond het bekendste politiekorps van Vlaanderen is een enorm succes. De reeks is met ‘Supersloef’ inmiddels aan album nummer 8 toe. 

Het verhaal

buurt1Wijkagent Patrick Tilkens jogt dagelijks van het politiekantoor naar huis. Maar wanneer hij onderweg in een hevig onweer terecht komt, wordt hij neergebliksemd. Patrick komt er met de schrik van af, maar hij gedraagt zich toch een beetje vreemd. De altijd vriendelijke agent is veranderd in een norse man. Op aanraden van commissaris Roger Berckmans brengt Patrick een bezoek aan de dokter, die hem een week ziekteverlof voorschrijft.

Intussen krijgt de buurtpolitie verschillende meldingen binnen over een gemaskerde held die ‘s nachts misdaden bestrijdt. De redder in nood wordt al snel Supersloef genoemd door de plaatselijke bevolking. Commissaris Berckmans is helemaal niet blij met deze nieuwe held, hij vindt dat het de taak van de Buurtpolitie is om de orde te handhaven en wil Supersloef arresteren en ontmaskeren…

buurt2 (2)‘Supersloef’ is net als de vorige albums een leuke strip van cartoonist Nix (Marnix Verduyn), die opnieuw voor het verhaal en de tekeningen zorgde. Ook dit achtste album bevat een knotsgek avontuur vol actie, spanning en natuurlijk veel humor, zoals we dat gewoon zijn van De Buurtpolitie. De reeks, die startte eind 2017, is intussen een vaste waarde geworden en de albums scoren hoge verkoopcijfers. 

En er is goed nieuws voor de fans: op 12 mei verschijnt album nummer 9 ‘De Gijzeling’!

Supersloef – ISBN: 9789002269943 – Paperback – 32 blz. – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – https://www.standaarduitgeverij.be/boek/08-supersloef-9789002269943/