Recensie: De Vlinderkamer – Lucinda Riley

Lucinda Riley werd geboren in Ierland en schreef haar eerste boek op vierentwintigjarige leeftijd. In Nederland en België verkocht ze al bijna twee miljoen boeken en verbrak ze meerdere verkooprecords. Haar populaire Zeven zussen-reeks prijkt wereldwijd bovenaan de bestsellerlijsten.

vlinder1In haar nieuwe roman ‘De Vlinderkamer’ neemt Lucinda Riley je mee naar het idyllische platteland in Engeland in 1944. Posy groeit op in een rijke familie. Ze wonen in een prachtige landhuis Admiral House, in Southwould, gelegen aan de kust in het graafschap Suffolk. Wereldoorlog II is in volle gang en Posy’s vader Lawrence moet zijn job als botanicus opgeven om zijn land te dienen. Posy is dol op haar vader en samen delen ze hun liefde voor de natuur. Wanneer hij thuis is doen ze niets liever dan samen vlinders vangen en genieten van de natuur.

Vele decennia later is Posy moeder van twee zonen Nick en Sam, die haar twee schatten van kleinkinderen schonken. Posy is al jaren weduwe en woont nog steeds in haar geboortehuis ‘Admiral House’, dat al drie eeuwen in het bezit is van haar familie.

Ze nadert de 70 jaar, maar de leeftijd heeft geen vat op haar. Ze is nog steeds de gezonde, actieve en levenslustige vrouw die ze altijd al is geweest. Ze is altijd te vinden in haar prachtige tuin, die haar levenswerk en haar paradepaardje is. Maar het landhuis raakt in verval en Posy heeft de middelen niet om het te renoveren. Met spijt in het hart heeft ze geen andere keuze om Admiral House te verkopen.

Plots verschijnt Freddie terug in haar leven. Vijftig jaar geleden was hij haar eerste liefde. Freddie zoekt terug contact met haar, maar ze is na al die jaren nog niet vergeten wat hij haar heeft aangedaan. Wat Posy niet weet is dat Freddie al jarenlang een afschuwelijk geheim, dat te maken heeft met het statige landgoed van Posy’s familie, met zich meedraagt…

‘De Vlinderkamer’ is een meeslepende en prachtig geschreven familiesaga die zich afspeelt op het idyllische Engelse platteland.

vlinder2Deze roman draait rond Posy en is ingedeeld in twee tijdsdelen. Het eerste deel speelt zich af in de periode 1944 -1958 en wordt verteld door de ogen van Posy. We zien haar opgroeien van een naïef meisje tot een slimme, prachtige jonge vrouw.

De tweede verhaallijn speelt zich af in 2006. Posy is nu een gelukkige, actieve vrouw, die altijd klaarstaat om iedereen te helpen. We maken verder kennis met haar kinderen Sam en Nick, haar kleinkinderen en haar vrienden.

Lucinda Riley heeft niet alleen een betoverend verhaal geschreven. Ze heeft een beeldende schrijfstijl met veel oog voor details en de personages zijn mensen van vlees en bloed, ieder met hun eigen problemen en fouten.

Vanaf de eerste pagina wordt je meegezogen in een betoverend verhaal over liefde, geheimen en intriges. Deze lijvige roman verveelt op geen enkel moment. Zelfs wanneer je aan het einde van het verhaal bent, wil je meer lezen over deze familie.

‘De Vlinderkamer’ mijn eerste kennismaking met Lucinda Rilley en ik ben meteen fan van haar. Ze schreef een adembenemend verhaal vol verrassingen en levensechte personages die levensbepalende keuzes moeten maken. Ook de cover van deze roman is een pareltje. Door haar schrijfstijl en het romantische verhaal ben ik meteen betoverd en kan ik er niet genoeg van krijgen. Kortom, het is een lijvig boek (512 blz.!) dat je het liefst in één ruk uitleest.

Stilletjes hoop ik dat er nog een vervolg komt op deze roman. Ik ben vooral nieuwsgierig hoe het Posy vergaat en naar het verhaal van de andere personages. In afwachting van haar nieuwe roman ga ik alvast de zeven zussen-serie lezen!

ISBN: 9789401612074 – Paperback – 512 blz. – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Xander

U kan dit boek, zonder extra verzendingskosten, bestellen via de website van uitgeverij Xander:

https://www.xanderuitgevers.nl/nieuw-in-de-winkel-de-vlinderkamer-lucinda-riley/