Recensie: Vertongen & Co 30 – Duel aan de top

Bij Standaard Uitgeverij is met ‘Duel aan de top’ een nieuw album verschenen in de reeks Vertongen & Co, een spin-off van de stripreeks F.C. De Kampioenen. De reeks wordt getekend door Swerts en Vanas, het scenario is van Hec Leemans.

Naast hoofdrolspeler Mark Vertongen doen ook Bieke, hun dochter Paulientje, Oma Boma (de moeder van Boma), inspecteur Porei en Balthazar (de hond van Oma Boma) mee in deze reeks.

Het verhaal

duel2Publi-Time, het bedrijf waar Bieke werkt, wordt 30 jaar en de directeur heeft een opdracht voor Bieke: het maken van een reclamefilm voor het toeristisch dorpje Klimbergen in de Alpen. Indien ze slaagt in haar opdracht, wordt ze de nieuwe directie assistente. Bieke is in de zevende hemel, in tegenstelling tot haar collega Max, die ook interesse had in deze promotie. Hij wordt meegestuurd als assistent van Bieke en vertrekt enkele dagen op voorhand om de komst van de filmploeg voor te bereiden.

Bieke, Mark en Paulien zijn op bezoek bij oma Boma, die kent het dorpje Klimbergen, want haar oude neef woont daar. Volgens die neef terroriseren boze geesten het dorp. Oma Boma heeft zelfs Porei naar Klimbergen gestuurd om te zien wat er aan de hand is, maar sinds zijn vertrek heeft ze niets meer gehoord van de inspecteur.

Onze vrienden willen het mysterie ontrafelen en vertrekken vroeger dan voorzien naar het dorpje in de Alpen. Daar maken ze kennis met de spoken van de dode bomen…

Mark Vertongen is een van de populairste personages uit F.C. De Kampioenen, ook in de stripwereld is hij geliefd bij de lezers. Zijn eigen stripreeks is dan ook een succes. Inmiddels zijn er al 30 albums verschenen, en binnenkort verschijnt er met ‘Prinses Bieke’ alweer een nieuw album. 

ISBN: 9789002269882 – Paperback – 32 blz. – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – https://www.standaarduitgeverij.be/boek/30-duel-aan-de-top-9789002269882/