Recensie: F.C. De Kampioenen 107 – Supermarkske en de zeven dwergen – Hec Leemans

De Xaverianen zijn depressief. De inwoners van de planeet Xaverius voelen zich zo ongelukkig omdat ze klein zijn. Er dreigt een echte epidemie. Om te voorkomen dat de epidemie verder uitbreidt, worden de zeven depressieve Xaverianen naar de aarde gestuurd. Een vakantie bij de Kampioenen zal hen zeker goed doen.

sized_supermarkske1Wanneer ze in hun vliegende schotel stappen, weten ze niet dat ze een verstekeling mee aan boord hebben. Het is een van de vampieren die gevangen zitten op de planeet Xaverius, die ontsnapt is en zich verstopt heeft in de vliegende schotel.

Wanneer de zeven Xaverianen zich vestigen in een hutje, diep in het bos, klopt een mooi meisje aan. Het is Bianca, zij is verdwaald en zoekt een slaapplaats. Uiteraard is ze meer dan welkom bij onze kleine vrienden.

De Xaverianen brengen een bezoekje aan de Kampioenen. Ze vertellen over hun depressie en misschien kan Markske hen helpen met hun probleem.

Intussen gaat de vampier op zoek naar mensenbloed en klopt aan bij Bianca…

supermarkske1 (1)‘Supermarkske en de zeven dwergen’ is een album van de hand van striptekenaar en -auteur Hec Leemans, met de medewerking van Swerts en Vanas en naar een scenario van François Corteggiani.

Dit inmiddels 107de album uit de reeks bevat een leuk verhaal, met een knipoog naar het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Hec Leemans heeft er een modern sprookje van gemaakt, eentje met de Xaverianen in de hoofdrol. Spanning en natuurlijk veel humor verzekerd met dit knotsgek verhaal!

ISBN: 9789002269653 – Paperback – 32 blz. – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij https://www.standaarduitgeverij.be/boek/107-supermarkske-en-de-zeven-dwergen-9789002269653/