Recensie: De avonturen van Urbanus 188 – De 1 aprilvissers – Linthout & Urbanus

Het is 1 april, een hoogdag voor Urbanus,want dan kan hij zijn beste grappen boven halen. Chocolade paaseieren met daarin rotte eieren, valse nieuwsberichten maken op de radio, Jef Patat en juffrouw Pussy doen geloven dat ze gewonnen hebben met de Lotto….allemaal kwajongensstreken van Urbanus. Ja, zelfs de Kiekeboes ontsnappen niet aan Urbanus’ flauwe grappen.

1april1Het gaat zover dat de burgemeester van Tollembeek ingrijpt. Wie nog een 1 april grap uithaalt, wordt ter dood veroordeeld! Deze maatregel maaktUrbanus triest, het leven heeft geen zin meer voor hem zonder grappen. De sfeer is zo triest, dat zelfs tekenaar Willy Linthout eraan denkt om de strip voortaan in zwart-wit te tekenen.

Intussen krijgt God De Vader in de hemel geen rijstpap meer maar quinoa en dit wegens besparingen, want ook in de hemel is het crisis. Wil hij opnieuw rijstpap krijgen, zal hij moeten bezuinigen en ofwel de Aarde ofwel Niegrappius, de twee planeten die teveel geld kosten, vernietigen. Er wordt een humorwedstrijd tussen de grootste humoristen van beide planeten georganiseerd…

1april2 (1)‘De 1 aprilvissers’ is inmiddels het 188ste album uit de reeks van De avonturen van Urbanus. Een knotsgek verhaal, zoals we dat gewoon zijn van het duo Linthout en Urbanus, vol absurde humor. Wat de Kiekeboes, Philippe Geubels, Oktaviëtte (Urbanus’ eerste lief) en André Hazes te maken hebben met dit verhaal, lees in je ‘De 1 aprilvissers’!

ISBN: 9789002268557 – Paperback – 32 blz. – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/188-de-een-aprilvissers-9789002268557/