Recensie: Ibiza Club – Linda Van Rijn

on

Linda van Rijn is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse locaties en later als manager bij een grote toeristische organisatie. Door het succes van haar boeken is Linda inmiddels fulltime schrijfster. Sinds 2011 publiceert ze minimaal twee vakantiethrillers per jaar. ‘Ibiza Club’ is haar jongste thriller en verscheen begin april 2020. Vrijwel al haar boeken hebben in de Bestseller 60 gestaan.

Het verhaal

ibi1De dertigjarige Rosa van Leeuwen woont samen met haar vriend Timo en Xavier, haar vierjarig zoontje uit een vorige relatie, op Ibiza. Ze is succesvol als dj RedLion en draait in zowel binnen- als buitenland in alle grote clubs. Ook Timo is een succesvol zakenman, hij is de eigenaar van een van de succesvolste clubs op Ibiza.

Rosa is enorm populair bij iedereen en ook privé gaat alles naar wens. Tot ze merkt dat ze zwanger is. Timo is razend, in zijn carrière is er geen plaats voor een baby. Rosa wil het kind houden, terwijl Timo haar dwingt tot een abortus. Pas nu leert ze de echte Timo kennen en ze vraagt zich af of ze nog verder wil leven met hem…

En er gebeurt nog meer onheil in Rosa’s leven. Ze krijgt anonieme boodschappen waarin ze afgeperst wordt. Rosa heeft geen idee van wie de bedreigingen zijn, ze heeft niemand iets verschuldigd en heeft geen vijanden. Van wie zijn deze dreigementen afkomstig? En wie kan ze nog wel vertrouwen?

‘Ibiza Club’ bevat, net als de vorige boeken van Linda Van Rijn, een spannend verhaal dat vlot wegleest. De spanning wordt langzaam opgebouwd, in 18 hoofdstukken kom je meer te weten over wat er zich op het eiland afspeelt, en eindigt met een verrassend plot.

‘Ibiza Club’ is een leuk zomerboek, de auteur beschrijft de personages en de omgeving zodanig, dat je je als lezer zelf waant op Ibiza. Ideaal voor in deze Coronatijden, zo krijg je vanuit je zetel in de tuin of op het terras toch een beetje het gevoel dat je op vakantie bent!

ISBN: 9789460684418 – Paperback – 320 blz. – Prijs: € 15,00 – Uitgeverij: Marmer

https://uitgeverijmarmer.nl/boek/thrillers/linda-van-rijn-ibiza-club/