Boek in de kijker: Tussen Aanhalingstekens – citaten van 120 denkers over mens en maatschappij

Bij uitgeverij Davidsfonds is het boek ‘Tussen aanhalingstekens’ verschenen. Een boek met 120 citaten van bekende denkers over mens en maatschappij.

“Zoek niet naar fouten, maar naar oplossingen.” – Henry Ford

tus1De citaten zijn ingedeeld in zes hoofdstukken: Filosofie, Feminisme, Psychologie, Politiek, Leiderschap en Economie. Elk hoofdstuk bevat 20 bekende en minder bekende wijsheden die dateren uit de tijd van zowel de oude Grieken en de Romeinen, als uit het heden. Denk maar aan  Protagoras, Bouddha, Lodewijk XIV, Emma Watson, Mahatma Gandhi, Steve Jobs, Mao Zedong en vele anderen.

“Ik heb een droom” – Martin Luther King

Naast het citaat staat steeds vermeld door wie en wanneer deze wijsheid werd gezegd, gevolgd door een tekst waarin de inhoud ontleed wordt. Interessant, leerrijk en boeiend!

“Niets is zeker in deze wereld, behalve de dood en belastingen” – Benjamin Franklin

‘Tussen aanhalingstekens’ is een interessant boek met 120 bekende en minder bekende citaten. Vaak kennen we wel het gezegde, maar weten we niet wie de persoon achter het citaat is en waarom die het gezegd heeft. Ook al zijn de meeste wijsheden oud, ze bevatten veel waarheid en zijn nog steeds up-to-date.

“Als je wilt dat er in de politiek iets gezegd wordt, vraag het aan een man. Als je wilt dat er iets gedaan wordt, vraag het dan aan een vrouw.” – Margaret Thatcher

ISBN: 9789002269042 – Hardcover – 255 blz. – Prijs: € 17,99 – Uitgeverij: Davidsfonds

https://www.davidsfonds.be/publisher/edition/detail.phtml?id=4437