Recensie: Het Geheim van Angela – Francesco Recami

Bij uitgeverij Serena Libri is met ‘Het Geheim van Angela’ de Nederlandse vertaling van de Italiaanse thriller ‘Il segreto di Angela’ van Francesco Recami verschenen.

Het verhaal

angela1De bijna vijftigjarige Angela Mattioli woont in een galerijflat in Milaan, waar ook Amedeo Consonni woont. Angela heeft een goede verstandhouding met de 75-jarige Amedeo, ook op het amoureuze vlak klikt het tussen de twee.

Angela heeft de voorbije weken ongelofelijke gebeurtenissen meegemaakt, die ze op papier gezet heeft. Dit manuscript overhandigt ze aan Consonni, hij is de enige die het mag lezen. Wat volgt is het 200 bladzijden tellend ‘Geheim’ van Angela Mattioli…

Angela is lerares op een gerenommeerd lyceum in Milaan. Een van haar leerlingen is Ranieri Reperti, een vervelende jongen uit een schijnbaar rijke familie. Wanneer blijkt dat hij ontvoerd is, stelt Angela zich vragen. De ontvoerders eisen vier miljoen euro losgeld, precies het bedrag dat Reperti graag zou hebben volgens zijn schoolopstel.

Heeft hij de ontvoering zelf in scène gezet? Angela Mattioli wil er het fijne van weten en gaat op onderzoek uit. Ze komt terecht op het eiland Sardinië waar ze, door enkele leugentjes om bestwil, terecht komt op een luxe jacht tussen de jetset, maar ook valt ze in handen van de twee rivaliserende maffiabendes op het eiland.

Angela maakt verbijsterende avonturen mee en komt terecht in een onwaarschijnlijke spiraal van verwikkelingen, misverstanden. vurige nachten en achtervolgingen. Ze wordt gegijzeld, achtervolgd en zelfs levend begraven! En ze komt heel toevallig in het bezit van een Louis Vuitton-handtas, een handtas die haar leven drastisch zal veranderen..

‘Het Geheim van Angela’ is fantastische thriller, voorzien van de nodige dosis spanning en humor. Het is een plezier om dit boek te lezen en als lezer val je van de ene verbazing in de andere, werkelijk ongelofelijk wat Angela meemaakt in dit verhaal. Auteur Francesco Recami heeft met deze thriller een meesterwerk geschreven. Verwacht geen thriller met bloedstollende scènes of moorden, maar een luchtig verhaal dat vlot leest, vol met misverstanden en inventieve plotwendingen. Het was voor mij een eerste kennismaking met het werk van Recami, en het smaakt naar meer. ‘Het Geheim van Angela’ is wat mij betreft de ideale vakantieliteratuur en een absolute aanrader!

Francesco Recami 

Francesco Recami (Florence 1956) was eerst redacteur van o.a. berggidsen. Rond zijn vijftigste startte hij met romans schrijven. En met succes; hij won verscheidene prijzen. In 2016 verscheen ‘De galerijflat’ en een jaar later ‘Lijken in de kast’. ’Het geheim van Angela’ is net als de twee andere boeken naar het Nederlands vertaald en uitgebracht door uitgeverij Serena Libri

Serena Libri

Serena Libri is een kleine uitgeverij van Italiaanse literatuur in vertaling. Annaserena Ferruzzi, een Italiaanse die al meer dan dertig jaar in Nederland woont, heeft de uitgeverij in 1997 opgericht. Het doel van Serena Libri is de lezer kennis te laten maken met de Italiaanse literatuur van de jaren ’50 tot nu. In het fonds vinden we romans en verhalen van de grote auteurs, maar ook van jonge veelbelovende debutanten. Uitgeverij Epo verzorgt de distributie voor België.

http://www.serenalibri.nl/index.php

Het Geheim van Angela – ISBN: 9789076270869  – Paperback – 291 p. – Prijs: € 20,90 –  Uit het Italiaans vertaald door Carolien Steenbergen – Uitgeverij: Serena Libri & EPO distributie

https://www.epo.be/nl/thrillers/4543-het-geheim-van-angela-9789076270869.html