Recensie: Little Liars Club – De Friekshow – Jonas Boets

on

Bij uitgeverij Davidsfonds is er met ‘De Friekshow’ een nieuw boek van de Little Liars Club verschenen. De reeks is geschreven door Jonas Boets, de tekeningen zijn van de hand van Eric Bouwens.

Het verhaal

Het rondreizend rariteitenkabinet FRIEK is in het dorp neergestreken. Alice en Gloria zijn benieuwd wat er in zo’n rariteitenkabinet te zien is en de twee nemen een kijkje in de grote rode tent. Daar treffen ze een man die degens in zijn mond stopt, een dame die spijkers in haar hand klopt een vrouw met een baard aan. 

Alice wandelt verder en komt terecht in de woonwagen van madame Friek. Ze zou graag een heks worden en ze krijgt van haar een boek mee over heksen.

Alice raakt helemaal in de ban van de magie. Met enkele trucjes en de hulp van haar vriend Joon, denkt de hele school dat ze een echte heks is. Ze straalt, iedereen is bang van haar en ze mag zelfs een act opvoeren tijdens de show van madame Friek.

Ze wil tijdens de show Joon wegtoveren en veranderen in een kikker. Maar tijdens de repetitie loopt het mis en tot haar verbazing heeft ze Joon echt weggetoverd. Alice raakt in paniek en ze zoekt hulp bij Wally en de anderen van de Little Liars Club…

‘De Friekshow’ is een uitstekend boek met een knotsgek verhaal over een meisje die een heks wil worden. Spanning, magie en vooral humor verzekerd met dit vierde boek uit de reeks. Eerder verschenen er in deze reeks ‘De vloggende aap ‘, ‘Een nacht in Bazaar Bizaar’ en ‘De meest vieze wedstrijd ter wereld’. Ook leuk is de commentaar van de auteur op de situaties in het boek en de bijpassende illustraties van Eric Bouwens zijn de kers op de taart!

© DE BOEKENKAST

De Little Liars Club is de club die kinderen helpt wanneer ze in de problemen komen door een leugentje. De club is opgericht door Madame Lily, die vindt dat leugens ook heel goede verhalen zijn. In Vlaanderen zijn er verschillende clubs, die zich meestal achter of onder een bibliotheek bevinden. Je kan er alleen binnen geraken via een geheime ingang. En als je lid bent… https://www.littleliarsclub.com/

ISBN: 9789002270345 – Gebonden – 112 p. – Leeftijd: Van 7 tot 12 jaar – Prijs: € 15,99 – Uitgeverij: Davidsfonds Infodok

www.standaarduitgeverij.be/boek/little-liars-club-de-friekshow-9789002270345/