Recensie: De vrouw die liefhad – Patrick De Bruyn

on

Met ‘De vrouw die liefhad’ is de veertiende thriller van de Vlaamse misdaadauteur Patrick De Bruyn verschenen. Patrick De Bruyn is een succesvol auteur, zijn werk werd genomineerd voor de Gouden Strop, de Diamanten Kogel en de Hercule Poirotprijs. Met ‘Dodelijk verlangen’ won hij in 2010 de prestigieuze Hercule Poirotprijs.

Het hoofdpersonage in deze nieuwe thriller is Alice Van Haelen, een gescheiden vrouw die een latrelatie heeft met Nick Wauters. Alice woont samen met haar 16-jarige dochter Emma, waarmee ze geen goede band mee heeft. Emma neemt het niet zo nauw met de schoolplicht, ze is een vlogger en influencer en hoopt daar haar geld mee te verdienen. Maar voorlopig lukt dat niet niet zonder financiële steun van haar ouders.

Alice is onder haar pseudoniem P.D. Brown succesvol als thrillerauteur, ze heeft pas een kortverhaal geschreven voor het weekblad Libelle.

Het verhaal begint wanneer een inbreker het lijk van Nick Wauters in diens villa dood aantreft. De inbreker verwittigt de politie, die niet veel later ter plaatse aankomt en constateert dat de man waarschijnlijk na een val van de trap overleden is.

Terzelfdertijd wil Alice Van Haelen zelfmoord plegen, maar vindt de moed niet om zich voor een trein te gooien. Ze koopt dan maar een fles champagne en gaat naar haar vriend Nick. Daar treft ze de politie en een ziekenwagen aan. Alice wil weten wat er aan de hand is, maar ze mag niet naar binnen gaan en is helemaal overstuur. 

‘s Anderendaags wordt ze door commissaris Massart ondervraagd. Hij probeert te achterhalen of de dood van Nick een ongeval of een moordzaak is. Maar het is vooral ex-commissaris Chantal De Cock die de zaak tot op het bot uitspit. De Cock, die een adviserende rol bij de politie heeft, is een taaie tante. De ex-commissaris is ervan overtuigd dat Alice meer weet dan ze zegt en dat zij de dader wel eens zou kunnen zijn..

Als we dan toch zoveel zouden leren van onze fouten, waarom zouden we er dan niet enkele extra maken?

Met ‘De vrouw die liefhad’ heeft de auteur een uitstekende thriller geschreven. Een verhaal waarbij de spanning van begin tot einde voelbaar is en als lezer zit je steeds met de vraag of Alice al dan niet haar vriend vermoord heeft. Voor het antwoord is het wachten op het ingenieus geschreven plot.

Ook aan ongelukkig zijn raak je gewend

‘De vrouw die liefhad’ is een intrigerende psychologische thriller die alle verwachtingen inlost. Patrick de Bruyn bewijst opnieuw dat hij een begenadigd schrijver is, hij weet perfect wat zijn lezers willen en is daar met zijn nieuwste boek opnieuw met glans in geslaagd. Het boek bevat een up-to-date verhaal waarin zelfs het coronavirus ter sprake komt en met tegeltjeswijsheden doorheen het verhaal, die zijn leuk om te lezen.

‘De vrouw die liefhad’ bevat zowel het verhaal als het verhaal dat Alice geschreven heeft, een kortverhaal in zeven afleveringen over een zekere Alixia en haar dochter Emmy, met een vette knipoog naar Alice en Emma.

Met zijn nieuwste thriller heeft de auteur uit Halle een boek geschreven met een intrigerend verhaal dat vlot leest en met een goed uitgewerkt plot. Wat De Boekenkast betreft: een absolute aanrader!

Diep vanbinnen heeft ze altijd geweten dat dit verkeerd zou aflopen

ISBN: 9789492958488 – Paperback – 348 p. – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Horizon

https://www.horizon.be/boek/De-vrouw-die-liefhad-T252.html