Recensie: Van In – Episode 3 – Pieter Aspe

Sinds 2018 brengt Pieter Aspe de tiendelige reeks ‘Van In’ uit. Elk jaar verschijnt er een boek, en wie de tien boeken leest zal op het einde de rode draad doorheen het verhaal kunnen ontdekken. Het scheelde niet veel of Pieter Aspe kon het uitbrengen van het derde deel in de reeks zelf niet meer meemaken. De succesvolle auteur heeft in mei vijftien dagen in het ziekenhuis AZ Sint-Jan in Brugge gelegen. Niet met het Covid-19 virus, maar met zware longproblemen. Gelukkig is hij nu aan de beterhand en hij beseft goed dat hij door het oog van de naald is gekropen.

Van In episode 3

In dit derde deel gaat het verhaal verder. Van In krijgt een telefoontje van een zekere Condor. Die stelt hem voor om voor een weekje op reis te gaan naar het eiland Mykonos. Condor waarschuwt Van In, als hij niet op het voorstel ingaat is de kans groot dat hij in de gevangenis belandt. Ondanks het wat rare voorstel vertrekt Pieter samen met Rein naar het Griekse eiland.

Op Mykonos beleeft Van In de verrassing van zijn leven wanneer hij zijn beste vriend Guido Versavel ontmoet. Versavel werkt samen met de mysterieuze Condor. Guido mag niet zeggen waarom Condor de ex-commissaris naar Mykonos heeft gestuurd en dat wekt wantrouwen op bij Pieter.

Terwijl Pieter en Rein genieten van de luxe vakantie, worden de miljardair Vannieuwenhuyze, de Russische maffiabaas Boris Pavlov, minister van welzijn De Man en meester Martens gegijzeld door een rechtse organisatie, opgericht en gesteund door Steve Bannon, voormalig strateeg van president Donald Trump. Deze groepering, met hoofdkwartier in een eeuwenoud klooster in Italië, heeft zich tot doel gesteld om de oude Europese waarden in ere te herstellen. Tevens huisvest de beweging een gladiatorenschool voor culturele strijders.

De vier gegijzelden zijn geen onbekenden voor Van In, het zijn de vier waarvan hij ooit gezworen had om wraak op te nemen.  Zonder het zelf te willen komen Pieter en Rein in een situatie terecht waarin ze moeten vechten voor hun leven én het leven van alle burgers. Van In wordt zelfs de meest gezochte man van ons land…

Spannend, gruwelijk en romantisch…’Van In 3’ heeft het allemaal!

‘Van In Episode 3’ bevat een verhaal dat zowel avontuurlijk als spannend is, met bloedstollende scènes en een uitstekend uitgewerkt en verrassend plot. Ook dit derde deel uit de reeks is een uitstekend, vlot geschreven boek waarin het verhaal verder gaat. Hoewel de boeken afzonderlijk te lezen zijn, is het toch aangeraden om alle delen uit de reeks ‘Van In’ te lezen, omdat sommige personages terugkomen en om de rode draad te ontwarren.

De 67-jarige Pieter Aspe is Vlaanderens meest succesvolle misdaadauteur ooit. Steeds weer weet hij zijn lezers te bekoren met een uitstekend geschreven boek, met Van In in de hoofdrol. De ex-commissaris mag dan al met pensioen zijn, hij weet nog steeds zijn mannetje te staan, ook op liefdesvlak. Wat er met Hannelore en de kinderen is gebeurd, is nog steeds de vraag van één miljoen. De volgende delen zullen daarover uitsluitsel moeten geven…

ISBN: 9789022337257 – Paperback – 311 p. – Prijs: € 22,50 – Uitgeverij: Aspe NV

https://aspenv.be/boeken/van-in-episode-3