Recensie: 111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben – Jan Kuipers & Heleen Dekker

on

Bij uitgeverij Thoth is de tweede, herziene druk van de gids ‘111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben’ verschenen. Nu de grenzen met Nederland terug open zijn is dit het ideale boek om Zeeland te (her)ontdekken.

Als we Zeeland zeggen, denken we vaak aan strand, duinen, mosselrestaurants en typische klederdracht. Maar deze provincie in het zuidwesten van Nederland, met hoofdstad Middelburg, biedt veel meer dan deze clichés . 

Via deze gids, die geschreven is door Jan Kuipers, met foto’s van Heleen Dekker, ontdekken we verrassende, originele en vaak onbekende bezienswaardigheden, die méér dan de moeite waard zijn.

Wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor, de vestingwerken van Napoleon in Veere, de vissershaven in Bruinisse, de astronomische getijdenklok in Arnemuiden, de stadsmuur van Sluis en het allersmalste straatje van Goes zijn enkele voorbeelden van pareltjes die je terugvindt in deze handige gids. Bij alle 111 plekjes vind je naast de uitgebreide beschrijving, een foto, het adres, hoe het te bereiken is met de auto en het openbaar vervoer, de openingstijden én een extra tip terug.

Achteraan het boek staan enkele landkaarten van Zeeland met daarop de plaatsen die in de gids beschreven zijn. Zo kan je thuis zelf een route uitstippelen om op ontdekkingstocht te gaan naar de provincie Zeeland.

Van de 111 PLEKKEN-boeken zijn er intussen al 14 gidsen verschenen. Ze zijn de ideale boeken om een specifieke stad of streek te ontdekken. Ze beschrijven steden en regio’s vanuit een eigenzinnig en persoonlijk perspectief, bieden goede insidertips en slaan andere wegen in, weg van de toeristenpaden. De boeken zijn handig van formaat om mee te nemen en zijn de ideale reisgenoot om op je eigen tempo vaak onbekende, prachtige plaatsen te bezoeken.

De auteurs

Jan Kuipers

Jan Kuipers publiceerde meer dan zestig boeken voor volwassenen en kinderen. Ook was hij stadsdichter van Middelburg. Een flink deel van zijn werk betreft zijn geboorteland: de provincie Zeeland in heden en verleden.

Heleen Dekker

Heleen Dekker werkt sinds decennia in de zorg. Daarnaast houdt zij zich al vele jaren bezig met fotografie. Haar werk verscheen in tijdschriften en boekpublicaties.

111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben – ISBN: 9789068686807 – Paperback – 240 p. – Prijs: € 16,95 – Uitgeverij: Thoth & EPO Distributie

https://www.epo.be/nl/reisgidsen/1165-111-plekken-in-Zeeland-die-je-gezien-moet-hebben-9789068686807.html