Boek in de kijker: Yo-ga je mee? – Avontuurlijke kinderyogaverhalen – Nynke Bos & Wendelien van de Erve

‘Yo-ga je mee?’ is een interessant boek met vier avontuurlijke voorleesverhalen met bijpassende kinderyoga-oefeningen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar en de verhalen zijn zo te lezen dat je de bijhorende yoga-oefeningen meteen kunt meedoen. Het zijn helemaal geen ingewikkelde oefeningen, dankzij de tekeningen en duidelijke uitleg kan iedereen aan de slag, zowel thuis, in de peutergroep of in de klas.

Kinderyoga is belangrijk. Het kan de spanning verminderen en helpen om rustig te worden. Dankzij de oefeningen krijgen de kinderen meer uithoudingsvermogen en spierkracht. Het geeft hen meer zelfvertrouwen om het leven weer ten volle te kunnen genieten. 

Het boek bevat vier verhalen: ‘Picknicken met Cecile’, Dollen op het strand met Yunes en Jasmin’, Hut bouwen met Pim en Lucie’ en ‘Sneeuwpret met Abby en Olivier’. Bij elk verhaal horen acht yogaoefeningen, wat zorgt voor een grote variatie aan oefeningen.

‘Yo-ga je mee?’ bevat een perfecte mix tussen verhalen en yogaoefeningen. Dankzij de gemakkelijke en vaak grappige houdingen doet elk kind graag aan yoga. Ook ouders kunnen gerust samen met hun kroost deze oefeningen mee doen.

De verhalen zijn geschreven door Nynke Bos en de mooie illustraties zijn van de hand van  Wendelien van de Erve.  Ik vind het een uniek boek, zeker aan te raden voor ouders met jonge kinderen!

ISBN 9789491740763 – Hardcover – 32 pagina’s – Prijs: € 14,95 – Uitgeverij: Levendig Uitgever & EPO Distributie

https://www.epo.be/nl/prentenboeken/4394-yo-ga-je-mee-9789491740763.html

https://levendiguitgever.nl/