Strip in de kijker: Echte Verhalen: De Buurtpolitie 9 – De Gijzeling – Nix

De stripreeks ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’ is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die dagelijks te zien is op VTM. De televisiereeks kent vele fans, ook de stripreeks, die getekend en geschreven wordt door Nix, is een groot succes. Inmiddels is het negende album ‘De Gijzeling’ verschenen bij Standaard Uitgeverij.

Het verhaal begint wanneer het voltallige politiekorps een bezoek brengt aan het museum. Daar hangt het schilderij ‘De Gijzeling’, een kunstwerk dat maar liefst 10 miljoen euro waard is. Het is vooral commissaris Roger Berckmans die veel interesse toont in het kunstwerk.

De volgende nacht wordt ‘De Gijzeling’ gestolen uit het museum. Het politiekorps komt ter plaatse, behalve de commissaris, die is niet bereikbaar.

Groot is de verbazing van de agenten dat ze niemand minder dan hun eigen commissaris op de bewakingsbeelden het schilderij zien stelen. Heeft Roger Berckmans echt iets met de zaak te maken of is er meer aan de hand?

‘De Gijzeling’ is opnieuw een leuk stripalbum uit de reeks van De Buurtpolitie. De reeks, die op korte tijd een vaste waarde is geworden, bevat steeds opnieuw een verhaal vol spanning, actie en vooral humor. Ook in dit negende album zijn deze ingrediënten aanwezig. Of commissaris Roger Berckmans echt de dief is, lees je in ‘De Gijzeling’!

ISBN: 9789002269950 – Paperback – 32 p. – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij