Recensie: 111 plekken in Gent die je gezien moet hebben – Robert Declerck & Dirk Heyndrickx

on

Nu we terug uit ons kot mogen is het een interessant idee om de stad Gent te (her)ontdekken. Gent is een mooie stad met veel verborgen pareltjes. Auteur Robert Declerck heeft 111 interessante plekjes geselecteerd en gebundeld in deze handige gids. Dirk Heyndrickx zorgde voor de mooie foto’s.

Als we Gent zeggen denken we aan het Belfort, het Gravenstaan en de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde schilderij Het Lam Gods van de gebroeders van Eyck. 

Maar Gent heeft veel meer te bieden. Dankzij deze stadsgids kun je plekjes ontdekken die meer dan de moeite waard zijn. Het Patershol, de Kopergietery, het museum Dr. Guislain, het jaagpad langs de Leie, Hotel d’Hane-Steenhuyse, het Groenevalleipark en de Reep zijn enkele voorbeelden uit de gids ‘111 plekken in Gent die je gezien moet hebben’.

Uiteraard zijn er in Gent ook vele plaatsen waar je lekker kunt eten en drinken: naast de vele Belgische, Turkse en andere internationale restaurants zijn er de Gentse neuzekes, het ijssalon Veneziana, Belgische streekbieren vind je in de Trollekelder, er is de mosterd van Tierenteyn en frieten uit het Penshuisje. Deze en andere adresjes vind je terug in het boek.

Bij alle 111 plekjes die Robert Declerck aanbeveelt vind je naast de uitgebreide beschrijving, het adres, hoe het te bereiken is met de auto en het openbaar vervoer, de openingstijden én een extra tip terug. De foto’s van fotograaf Dirk Heyndrickx vormen de kers (of is het neuzeke) op de taart.

‘111 plekken in Gent die je gezien moet hebben’ is een uitstekende gids, een must have voor wanneer je de Oost-Vlaamse stad voor een dag of een weekendje wilt bezoeken. Wat handig is zijn de plannetjes van de stad, achteraan het boek. Zo kan je thuis zelf een route uitstippelen om op ontdekkingstocht te gaan door de stad en de Gentse randgemeenten.

Over de auteurs

Robert Declerck publiceerde meer dan 40 boeken, waarin toerisme, erfgoed, geschiedenis en genieten belangrijke thema’s zijn. Zowel onderwerpen dicht bij huis als ver weg spreken hem aan.

Dirk Heyndrickx is werkzaam in het onderwijs. In zijn vrije tijd reist hij de wereld rond en legt met zijn camera fotogenieke plekken en mensen vast. Met zijn innemende foto’s won hij de afgelopen jaren diverse prijzen, o.a. bij reisorganisatie Joker en Djoser Reizen.

ISBN: 9789068687798 – Paperback – 240 p. – Prijs: € 16,95 – Uitgeverij: Thoth & EPO Distributie

https://thoth.nl/Rubrieken/Algemene-non-fictie/111-plekken-in-gent-die-je-gezien-moet-hebben

https://www.epo.be/nl/reisgidsen/4524-111-plekken-in-gent-die-je-gezien-moet-hebben-9789068687798.html