Strip in de kijker: Suske en Wiske – De Preutse Prinses- Willy Vandersteen & Paul Geerts

on

Suske en Wiske bestaan dit jaar 75 jaar en speciaal voor deze gelegenheid keerde Paul Geerts, de opvolger van Willy Vandersteen, eenmalig terug als scenarist en tekenaar voor het hommage-album ‘De Preutse Prinses’. Geerts was van 1971 tot en met 2002 de hoofdtekenaar van deze populaire stripreeks. ‘De Preutse Prinses’  werd geïnkt door Eric de Rop, die ook tientallen jaren voor Studio Vandersteen werkte en Sabine de Meyer verzorgde de inkleuring.

Het verhaal

Lambik heeft op een rommelmarkt een Thais masker gekocht. Wanneer ‘s nachts onze vrienden slapen, begint het masker te spreken. Suske, Wiske, tante Sidonia, Lambik en Jerom trekken in het holst van de nacht naar professor Barabas. Die heeft een klankentapper waar een vertaler is ingebouwd. Zo komen ze te weten dat het masker van het jaar 1868 is en uit het Himmapan bos in Thailand komt. 

Het masker vertelt dat de koning oud en ziek is en dat er een troonopvolger aangeduid moet worden. De jongste zoon Siton en zijn verloofde, prinses Minorah Kantaree, zijn de troonopvolgers maar ze zijn vermist. De oudste zoon prins Bogdon heeft een slecht karakter. Hij is jaloers op zijn broer en wil zelf de nieuwe koning worden. En daar heeft hij alles voor over…

Suske, Wiske, Lambik en Jerom vertrekken naar Thailand en met de armbanden van professor Barabas kunnen ze daar terug in de tijd reizen. Daar staat hen een avontuur te wachten om de prins en zijn bloedmooie verloofde te zoeken. Vooral Lambik kijkt er naar uit om prinses Minorah Kantaree te mogen kussen…

‘De Preutse Prinses’ is verschenen als hommage-album en verschijnt dus niet in de reguliere reeks. Het bevat een leuk verhaal vol avontuur, spanning, romantiek en natuurlijk veel humor. Waarom de prinses preuts is en of dat Lambik haar mag kussen, kom je te weten in dit verhaal. 

75 jaar na het verschijnen van ‘Rikki en Wiske in Chocowakije’ zijn onze striphelden nog steeds springlevend en gaan ze nog steeds nieuwe avonturen tegemoet. Intussen is hun 352ste album ‘Team Krimson’ verschenen en zullen er in de toekomst nog veel strips rond dit populaire duo verschijnen!

ISBN: 9789002270123 – Paperback – 48 p. – Prijs: € 7,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

www.standaarduitgeverij.be/boek/preutse-prinses-9789002270123/