DVD in de kijker: Bombshell – Jay Roach

on

De Amerikaanse film ‘Bombshell’ van regisseur Jay Roach vertelt het verhaal over de eerste grote #MeToo-zaak. De hoofdrollen worden vertolkt door Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie. 

Het verhaal

Roger Ailes (John Lithgow) is de grote baas van Fox News Channel, de tv zender die bekend staat voor zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag bij zijn vrouwelijke presentatoren. Roger heeft de vrouwen in zijn macht, willen ze carrière maken, moeten ze eerst bij hem langs komen.

Ook de jonge en naïeve Kayla Pospisil (Margot Robbie), die droomt van een tv-carrière, wordt uitgenodigd voor een één-op-ééngesprek achter gesloten deuren in het kantoor van Ailes. Ze moet voor haar toekomstige baas haar rok hoger hoger tillen, tot hij haar ondergoed ziet.

Nieuwslezer Gretchen Carlson (Nicole Kidman) wil niet meer ingaan op zijn avances. Eerst wordt ze door Ailes teruggezet naar de slecht bekeken middaguren, niet veel later krijgt ze haar ontslag.

Carlson besluit een rechtszaak aan te spannen tegen haar voormalige werkgever en hoopt dat ook haar collega’s willen getuigen tegen de seksuele intimidatie van Roger Ailes. Maar die zijn bang en durven Gretchen Carlson niet steunen. Uiteindelijk krijgt ze wel steun van Megyn Kelly (Charlize Theron), één van de meest bekende nieuwslezers van de conservatieve zender….

‘Bombshell’ is een drama dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. Zowel Nicole Kidman, Charlize Theron, Margot Robbie als John Lithgow spelen hun rol met verve en tonen aan wat er gebeurd is bij Fox News Channel. De grote baas had helemaal geen respect voor zijn blonde presentatrices en wie carrière wilde maken, moest schaamteloos de avances van Ailes ondergaan.

Jay Roach heeft met ‘Bombshell’ een uitstekende film geregisseerd, de film laat niet alleen zien wat er precies gebeurde, maar maakt ook duidelijk waar #MeToo echt over gaat. Naast de film bevat de DVD ook 90 minuten aan extra’s.

Technische gegevens dvd:

EAN: 5412370886903

Regisseur: Jay Roach

Acteurs:  Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Malcolm McDowell, Kate McKinnon

Duur: 105 minuten

Taal: Engels 

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: No easy truths: the making of Bombshell – Trailer

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

Bombshell’ is uitgebracht door Belga Home Video en is verkrijgbaar op DVD

https://www.facebook.com/DeBoekenkast/