DVD in de kijker: The Gentlemen – Guy Ritchie

on

In de Brits-Amerikaanse komische misdaadfilm ‘The Gentlemen’ van regisseur Guy Ritchie worden de hoofdrollen vertolkt door Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Hugh Grant, Michelle Dockery, Colin Farrell en Henry Golding.

Het verhaal

De Amerikaanse drugsbaron Mickey Pearson (Matthew McConaughey) heeft al vele miljoenen verdiend met het verkopen van drugs in Engeland. Hij vindt dat het tijd is om te stoppen met zijn handel om een andere leven te beginnen. Privédetective Fletcher (Hugh Grant) is geïnteresseerd en gaat op bezoek bij Raymond, de rechterhand van Mickey. Fletcher probeert Raymond met een onwaarschijnlijk verhaal te imponeren . 

Maar er zijn nog andere gegadigden zoals Coach (Colin Farrell), Dry Eye (Henry Golding), Lord George (Tom Wu), Big Dave (Eddie Marsan) en Phuc (Jason Wong), die het drugsrijk van Pearson willen overnemen. Ze spelen een voor een het spel vuil. De Londense onderwereld ontploft in een kluwen van chantage, dubbelspel, samenzweringen en bloedvergieten…

Guy Ritchie, die eerder The Man from U.N.C.L.E., Snatch, Lock, Stock & Two Smoking Barrels en twee Sherlock Holmes-films regisseerde, heeft met ‘The Gentlemen’ opnieuw gescoord. Een film die bol staat van omkoping, intriges en chantagepraktijken. Actie, humor en spanning verzekerd met deze geweldige film.

Matthew McConaughey speelt met glans de hoofdrol en het is tevens een prettig weerzien met Hugh Grant, de acteur die we allemaal kennen van films als ‘Love Actually’, ‘Notting Hill’ en ‘Four weddings and a funeral’ speelt hier een totaal andere rol. Hij vertolkt met glans de rol van dubieuze privédetective in deze misdaadfilm.

Naast de film bevat de DVD een tiental minuten aan extra’s.

Technische gegevens dvd:

EAN: 5412370883506

Regisseur: Guy Ritchie

Acteurs:  Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell, Hugh Grant

Duur: 108 minuten

Taal: Engels 

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Best Gentlemanly quips – Glossary of cannabis – Behind the scenes / Making of – Photo gallery – Trailer

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘The Gentlemen’  is uitgebracht door Belga Home Video en is verkrijgbaar op Blu-Ray en DVD