Recensie: Wraakzucht – Tom Bergs

on

Auteur Tom Bergs debuteerde als thrillerauteur in 2015 met ‘Dubbelleven’, drie jaar later kwam er met ‘Wraakzucht’ een vervolg uit en in oktober van dit jaar verschijnt met ‘Concurrentie’ de derde politiethriller van deze auteur uit Haacht. 

Alvorens ‘Concurrentie’ in de boekhandel ligt, blikken we even terug op ‘Wraakzucht’.

Het verhaal

Hoofdinspecteur Louis Fransen gaat na een carrière van 40 jaar bij de politie met pensioen. Inspecteur Johan Pieters, die jarenlang samenwerkte met Fransen, vormt sinds een maand een team met hoofdinspecteur Sophie D’Hondt. 

In woonzorgcentrum Seniorenresidentie in Keerbergen werd Georges Tambeur vermoord. Tambeur is met pensioen en werkte bij de toenmalige Gerechtelijke brigade van de Haachtse gemeentepolitie. Hij werd koelbloedig doodgeschoten en het moordwapen werd op de borst van het slachtoffer achtergelaten. 

Het wapen blijkt eerder gestolen te zijn bij een alleenstaande vrouw in Boortmeerbeek. Speurders Johan Pieters en Sophie D’Hondt hebben hun twijfels of het wel degelijk over een woninginbraak gaat. D’Hondt en Pieters tasten in het duister, er zijn enkele verdachten en verschillende motieven, maar ze hebben weinig harde aanwijzingen. Ook wanneer er bij Brouwerij Haacht een dreigbrief met een kogel toekomt, hebben de speurders geen enkel idee wie de afzender is.

Enkele dagen later wordt er in het bejaardentehuis in Hever met Willy Gooris opnieuw een gepensioneerde agent doodgeschoten. Gooris heeft jarenlang bij de gemeentepolitie van Haacht gewerkt. De inspecteurs vermoeden dat er nog meer slachtoffers zullen vallen en het hele team wordt ingeschakeld om deze koelbloedige moordenaar te ontmaskeren…

‘Wraakzucht’ is een goede politiethriller van Tom Bergs, die zelf als Administratief Medewerker bij de Politiezone Boortmeerbeek / Haacht / Keerbergen werkt. ‘Wraakzucht’ bevat een verhaal met veel actie, spanning, mysterie én romantiek. De personages zijn goed en realistisch beschreven, het zijn mensen van vlees en bloed en we leren ze beter kennen op privévlak.

Tom Bergs heeft dit boek met een vlotte pen geschreven, het is een verhaal zonder ingewikkelde of onwaarschijnlijke situaties die je enkele uren leesplezier verschaft. ‘Wraakzucht’ kan gerust afzonderlijk gelezen worden, maar om het hele verhaal te kennen is het aan te raden om ook ‘Dubbelleven’ te lezen.

Door de verschillende verhaallijnen bevat het boek veel variatie en het heeft een zeer goed uitgewerkt en verrassend plot. De auteur weet de lezer diverse keren op het verkeerde spoor te zetten en ‘Wraakzucht’ eindigt met een heuse cliffhanger die de nieuwsgierigheid wekt om zeker ‘Concurrentie’, het derde deel te lezen. Maar daarvoor is het nog wachten tot het najaar!

Wraakzucht – ISBN: 9789460794261 – Paperback – 280 p. – Prijs: € 19,00 – Uitgeverij: Het Punt

www.uitgeverijhetpunt.be/product/wraakzucht/

http://www.tombergs.be/#/home