Recensie: Zullen we het liefde noemen – Tine Bergen

on

Tine Bergen is journalist en auteur. Ze schrijft naast jeugdboeken ook fictie en non-fictie voor volwassenen. In 2018 verscheen bij uitgeverij Vrijdag haar intens mooie familieroman ‘Merg’ en in de zomer van 2019 de veelgeprezen literaire thriller ‘Vissen praten niet’. Sinds kort ligt er met ‘Zullen we het liefde noemen?’ haar nieuwste psychologische thriller in de winkel.

Het verhaal

Esther woont samen met haar man Stef Dedoncker en hun kinderen, de achtjarige Linus en de vijfjarige Annabel. Esther is psycholoog en worstelt het haar gevoelens. Ze heeft het moeilijk om van haar vader te houden en heeft met Jack een minnaar. 

Hun leven wordt helemaal op zijn kop gezet wanneer de auto van Stef van een helling bolt en hun buurman Dieter doodrijdt. Met hun zoon Linus alleen in de auto, want Stef was op dat moment binnen zijn portemonnee gaan halen. Alles wijst op een ongeluk. 

Inspecteur Joeri Ravels komt langs en die zet zijn tanden in deze zaak. De inspecteur probeert de feiten te reconstrueren en wil weten wat er echt gebeurd is.  Want Dieter was de meester van Linus op school en tussen die twee heeft het nooit echt geklikt. Ook Stef moest helemaal niets hebben van zijn buurman. Hij en Dieter hebben nog gevochten op het buurtfeest. En dan is er nog Kurt, de schoonbroer van Ester, die buiten stond wanneer de feiten zich afspeelden… 

Esther probeert te begrijpen wat er op dat moment gebeurde. Ze voelt dat er zaken zijn die verzwegen worden en probeert achter de waarheid te komen. Esther doet er alles aan om haar zoon te beschermen, want die wordt gepest op school. Ze verzet zich tegen de roddels en wil dat de inspecteur haar zoon met rust laat. 

De spanningen stijgen ten huize Dedoncker, Stef raakt aan de drank en Esther is een zenuwinzinking nabij. Deze zaak zet het gezin onder enorme druk en dreigt uit elkaar te vallen. Was het nu echt een ongeluk met een fatale afloop of is er meer aan de hand?

Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?

© De Boekenkast

‘Zullen we het liefde noemen?’ is een uitstekende psychologische thriller van Tine Bergen. Het bevat een aangrijpend verhaal met een spannende sfeer, waarin de auteur mondjesmaat meer info vrijgeeft, zodanig dat je als lezer razend benieuwd bent hoe het uiteindelijk zal aflopen. Het verhaal wordt afgewisseld met flashbacks naar Esthers jeugd met haar vader, waar ze geen goede relatie mee had. 

Tine Bergen heeft gekozen voor korte hoofdstukken, wat aangenaam leest en ervoor zorgt dat je nog snel een hoofdstukje wil lezen en uiteindelijk het boek niet meer kan wegleggen.

De personages in ‘Zullen we het liefde noemen?’ zijn levensecht weergegeven, je voelt zo hun gevoelens en hun spanningen en hoe ze elk op hun manier deze zaak proberen te verwerken. Het verhaal is zeer goed uitgewerkt en eindigt met een knap en onverwacht plot. Na ‘Vissen praten niet’ (Lees HIER onze recensie) heeft Tine opnieuw gescoord met deze thriller!

ISBN: 9789460018862 – Paperback – 264 p. – Prijs: € 19,95 – Uitgeverij: Vrijdag

https://www.uitgeverijvrijdag.be/cataloog/fictie/zullen-we-het-liefde-noemen

Advertentie