Blu-ray in de kijker: Bad Boys for Life – Adil El Arbi en Bilall Fallah

Na Bad Boys (1995) en Bad Boys II (2003) kwam er vorig jaar met ‘Bad Boys for Life’ eindelijk de derde film uit de Bad Boys-reeks in de bioscoopzalen. Dit derde deel werd geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah. De film is inmiddels bij Sony Pictures Home Entertainment uitgebracht op 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD.

Het verhaal

Mike Lowrey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence) zijn nog steeds werkzaam bij de politie van Miami. Marcus is klaar om met pensioen te gaan, maar Mike is hier nog lang niet klaar voor. De twee agenten moeten nog één keer samenwerken om Armando Armas, de leider van een drugskartel in Miami, op te pakken. Daarvoor  krijgen ze de hulp van AMMO, de nieuwe elite-eenheid van de politie van Miami…

25 jaar na hun eerste Bad Boys film schitteren Will Smith en Martin Lawrence opnieuw als Mike en Marcus, het knotsgekke politieduo van Miami. Ze mogen dan wel een kwart eeuw ouder zijn, Will en Martin blijven nog steeds topacteurs die perfect bij elkaar passen.

Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben de geboden kans om deze film te mogen regisseren met beide handen aangenomen en kunnen fier zijn over het resultaat. De succesvolle regisseurs konden rekenen op een topcast: naast Will Smith en Martin Lawrence maken ook Vanessa Hudgens (Spring Breakers), Alexander Ludwig (Vikings), Charles Melton (Riverdale), Paola Nuñez (The Purge), Kate del Castillo (The Book of Life), Nicky Jam en Joe Pantoliano deel uit van de indrukwekkende cast.

De film bevat knappe actiescènes en de nodige dosis humor. ‘Bad Boys for Life’ is op een flitsende manier gefilmd en de montage is perfect. Ook financieel was het een succes: de film kostte zo’n 90 miljoen dollar en bracht ruim 400 miljoen dollar op. 

Bij de 4K Ultra HD en de Blu-ray versie is nog een pak aan bonusmateriaal voorzien. Een leuk extraatje voor de fans! 

Technische gegevens Blu-ray:

EAN: 8712609633443

Regisseurs: Adil El Arbi en Bilall Fallah

Acteurs:Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Nunez, Kate Del Castillo, Nicky Jam en Joe Pantoliano

Duur: 124 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: o.a. Nederlands, Frans, Engels

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Uitgebreide & alternatieve scènes – Outtakes & Bloopers – Erop of eronder: Het maken van Bad Boys for Life – Partners in crime: Achter de scènes – Dat werd tijd: het 3e vervolg – Easter Eggs – en meer!

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Bad Boys for Life’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD