Recensie: Suske en Wiske 352 – Team Krimson

on

Opa snor, de vader van tante Sidonia, verblijft in het sanatorium De Blanke Bergen. Hij is er niet gelukkig en wil er weg. Tot hij Abigail in het sanatorium leert kennen. Opa snor is meteen verliefd op haar en ziet het leven nu door een roze bril. 

Suske en Wiske lopen in De Blanke Bergen niemand minder dan Krimson en zijn handlangers tegen het lijf. Groot is de verbazing bij onze vrienden wanneer ze ontdekken dat Abigail de moeder van Krimson is. Krimson wil zijn leven beteren en de misdadiger schenkt zelfs zijn fortuin weg om toch maar in de gunst van zijn moeder te raken.

Maar dan lijden zowel opa Snor als Adeline aan dezelfde levensbedreigende ziekte. Het genezende serum wordt geproduceerd door Clover, een machtig zakenimperium dat maar liefst twee miljoen euro vraagt voor het medicijn. Onze vrienden besluiten om het medicijn te stelen en daarvoor slaan ze de handen in elkaar met hun aartsvijand Krimson… 

‘Team Krimson’ is een leuk en vooral spannend stripverhaal van Peter Van Gucht, met tekeningen van Luc Morjaeu. Ter gelegenheid van de 750ste verjaardag van de stad Blankenberge speelt dit Suske en Wiske-verhaal zich af in deze populaire Vlaamse badplaats. Wie Blankenberge een beetje kent zal meteen plaatsen zoals het Casino, het Belle Epoque Centrum, de Belgium Pier, hotel Mercure en SEA LIFE herkennen in dit 352ste album uit de reeks.

Of Krimson echt zijn leven gaat beteren en of opa Snor en Adeline zullen genezen van deze dodelijke ziekte, kom je te weten in dit gloednieuw avontuur van Suske en Wiske!

ISBN: 9789002268748 – Paperback – 48 blz. – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

www.standaarduitgeverij.be/boek/352-team-krimson-9789002268748/