Boek in de kijker: Het Kleine Theater van Rebecca – Rébecca Dautremer

on

Van de Franse illustratrice Rébecca Dautremer zijn er al verschillende boeken uitgebracht met zeer prachtige en fijne tekeningen. In Frankrijk is ze zeer bekend en kreeg reeds verschillende bekroningen voor haar werk. Nadat we eerder haar boek ‘Middag’ in de kijker hebben gezet, zetten we nu met ‘Het Kleine Theater van Rebecca’ een ander kunstwerkje van haar in de spotlights.

‘Het Kleine Theater van Rebecca’ is niet zomaar een boek. Het is schatkistje, opgebouwd uit honderden gedetailleerde uitsnijdingen, die je in 3D door de wereld van Rébecca voeren.

Rébecca Dautremer verzamelde voor dit boek alle sprookjesachtige personages uit haar prentenboeken. Klein Duimpje en zijn broertjes, de legendarische Elvis, enkele vergeten en onbekende prinsessen, verliefde mensen, een klein meisje in een wonderlijk land en vele anderen passeren de revue in dit magische boek.

Niets liet vermoeden dat deze personages elkaars pad zullen kruisen, maar in dit boek worden ze voor het eerst verenigd! Ontdek hun onverwachte ontmoetingen in dit prachtig en uniek kijkboek.

‘Het Kleine Theater van Rebecca’ is een papieren kunstwerk met uitzonderlijke, precieze uitsnedes. Rébecca Dautremer nodigt de lezer uit om een wandeling te maken door de bladzijden van dit boek. Elke bladzijde toont een stukje van het verhaal en je valt van de ene verbazing in de andere. Terwijl je door het boek bladert, creëer je telkens een nieuwe scène. De personages komen letterlijk en figuurlijk los van het papier en vertellen het verhaal zonder woorden. 

Omdat het een heel fragiel boek is, is het niet geschikt voor kleine kinderen, eerder voor volwassenen die willen wegdromen in een wonderbaarlijke wereld. ‘Het kleine theater van Rébecca’ is een origineel en uniek boek, waarin je uren kan bladeren en van kunt genieten. Een boek om te koesteren!

ISBN: 9789063066352 – Harde kaft – 184 blz. – Prijs: € 34,50 – Uitgeverij: Davidsfonds

https://www.davidsfonds.be/publisher/edition/detail.phtml?id=3016