Strip in de kijker: De wereld rond met de Kiekeboes 1 – Merho

on

‘Met ‘De wereld rond met de Kiekeboes’ heeft Standaard Uitgeverij een nieuw dubbelalbum rond de familie Kiekeboe uitgebracht. Naast de stripverhalen ‘Thantomthant’ en ‘Hoe meer kijkers’ bevat het ruim 100 bladzijden tellend album een reisdossier waarin Merho de lezer meeneemt op reis door zijn herinneringen. Het is vaak in het buitenland dat Merho inspiratie opdeed voor de verhalen van de Kiekeboes. Voor het album ‘Thantomthant’ haalde hij zijn inspiratie in Sri Lanka en voor ‘Hoe meer kijkers’ bezocht hij Venetië, Bali en de Amerikaanse Staten Nevada en Utah.

Het reisdossier bevat tientallen foto’s uit het archief van de geestelijke vader van de Kiekeboes en de tekeningen die hij ervan maakte die in de stripalbums verschenen zijn.

Thantomthant is de titel van het 68ste stripverhaal van De Kiekeboes en werd voor het eerst uitgebracht in januari 1996.

Marcel Kiekeboe wordt door zijn baas Van de kasseien uitgeroepen tot beste medewerker. Hij mag met zijn gezin op kosten van de zaak op reis naar Sri Lanka. Het enige wat Marcel moet doen is daar een enveloppe bezorgen aan een man. In ruil zal die hem een pakje bezorgen. Marcel mag er met niemand over praten, zelfs niet tegen zijn vrouw…

In Sri Lanka aangekomen lopen de Kiekeboes inspecteur Sapperdeboere tegen het lijf. Hij is vermond als reisleider en zit achter de sekte van Thanomthant aan. Die sekte, gezocht wegens wapensmokkel, wil het gouden schrijn met de tand van Boeddha stelen….

Hoe meer kijkers is het 73ste stripverhaal van De Kiekeboes en verscheen in augustus 1997.

Via enkele tv-programma’s op de zender Empty Vie komt Fanny terecht in Venetië, Charlotte en Konstantinopel in Bali, terwijl Marcel Kiekeboe geblinddoekt een rondreis maakt doorheen de Verenigde Staten van Amerika. Dat levert drie verhalen op die één ding gemeen hebben: sneeuwbollen…

ISBN: 9789002270543 – Paperback – 104 blz. – Prijs: € 11,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

www.standaarduitgeverij.be/boek/special-09-de-wereld-rond-met-de-kiekeboes-9789002270543/