Uitgeverij Boekerij brengt luxe-editie uit van ‘De Hobbit’

on

J.R.R. Tolkien werd in 1892 geboren in Bloemfontein, Zuid-Afrika. Hij studeerde Engelse taal en literatuur aan de universiteit van Oxford, waar hij later hoogleraar werd. In 1937 publiceerde hij zijn fictiedebuut ‘De Hobbit’. Dit meesterwerk is diverse malen herdrukt en is ook verfilmd door regisseur Peter Jackson.

‘De Hobbit’ was ook de aanzet tot zijn wereldberoemde magnum opus ’In de ban van de ring’. Ruim tachtig jaar later wordt Tolkiens werk nog altijd zowel als het begin als het hoogtepunt van het fantasygenre beschouwd.

Omdat Uitgeverij Boekerij dit jaar zijn 75ste verjaardag viert, trakteert de uitgeverij met een schitterende nieuwe editie van een aantal klassiekers. ‘De Hobbit’ is een van die klassiekers waarvan er een luxe-editie is verschenen.

Het verhaal

Bilbo Balings is een hobbit uit een goede en respectabele familie die geniet van zijn comfortabele, ambitieloze leventje in een hol onder De Heuvel.

Bilbo is gelukkig en heeft geen zin voor avontuur. Op een dag nodigt hij Gandalf uit voor een kopje koffie. Maar Gandalf komt niet alleen, hij is vergezeld van dertien dwergen. Want de draak Smaug heeft de schat van de Dwergen gestolen en die willen ze terug gaan halen. Daarom hebben ze Bilbo nodig om hen te vergezellen. 

Zo komt er een eind aan het vredig leven dat Bilbo heeft en hij verlaat zijn veilig en comfortabel Hobbit hol om een zwaar en gevaarlijk avontuur tegemoet te gaan. Want vooraleer ze bij de vestiging van de draak Smaug komen, moeten ze door de bergen, het donkere en gevaarlijke woud en het verschrikkelijke Demsterwold. En dat is nog niet alles, Bilbo krijgt ook nog af te rekenen met een aantal ongemakken waaronder de aardmannen, wolven en Gollem.

Gelukkig vindt hij tijdens zijn reis een ring die op sommige momenten goed van pas komt. Maar Bilbo en de Dwergen zijn niet de enigen die de schat willen….

‘De Hobbit’ is een sprookje dat oorspronkelijk geschreven is voor kinderen, maar werd ook populair bij volwassenen. Dit fantasy verhaal wordt verteld door een verteller. Daardoor  creëerde de schrijver een hele speciale en sprookjesachtige sfeer. Als lezer ben je vanaf de eerste bladzijde verbonden met het avontuur alsof je zelf alles meemaakt. De Hobbit is één van de meest geliefde en invloedrijke boeken van de 20ste eeuw waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht zijn.

Deze luxe linnen jubileumeditie met stofomslag en leeslintje is de zestigste druk van Tolkiens meesterwerk en is een must-have voor alle fans.. Ook al ben je geen liefhebber van fantasy, deze oer-klassieker zal je zeker bekoren!

ISBN: 9789022591406 – Hardcover – 256 blz. – Prijs: € 20,00 – Uitgeverij: Boekerij

https://www.boekerij.nl/producten/de-hobbit-9789022591406