Boek in de kijker: Groot Verhalenboek – Felicity Brooks, met illustraties van Richard Johnson

on

Het ‘Groot Verhalenboek’ is niet zomaar een boek, het is een luxueus, prachtig sprookjesboek met twaalf traditionele verhalen, opgetekend door schrijvers van over de hele wereld. 

Van de wereldbekende schrijver Hans Christian Andersen staat er in dit wondermooi boek het verhaal van ‘De prinses op de erwt’. Ook de gebroeders Grimm schreven vele sprookjes, een ervan is ‘De elfen en de schoenmaker’, dat ook in dit boek staat. Verder staan er met ‘De jongen die voor de wolf waarschuwde’ en ‘De haas en de schildpad’ twee fabels van Aesopus in het Groot Verhalenboek. Fabels zijn nog steeds populair, ook al werden ze voor het eerst verteld zo’n tweeduizend jaar geleden in het Oude Griekenland.

© De Boekenkast

Enkele verhalen in dit prachtige boek worden al eeuwenlang verteld aan kinderen voor ze werden opgeschreven. Niemand weet precies waar de verhalen vandaan komen en het is moeilijk om na te gaan wie ze voor het eerst vertelde. Het is vaak wel mogelijk om na te gaan wie ze voor het eerst heeft opgeschreven en hoe ze geleidelijk verder gestalte kregen tot de verhalen die we vandaag kennen. Twee voorbeelden uit het verhalenboek: ‘Hugo en de zeemeermin’, een Keltische legende uit Wales’ en ‘Het koekenmannetje’, een 19de eeuws verhaal uit Amerika.

Groot verhalenboek is een prachtig cadeauboek om te koesteren

© De Boekenkast

‘Groot verhalenboek’ van auteur Felicity Brooks bevat tientallen illustraties van Richard Johnson. De tekeningen zijn werkelijk pareltjes, getekend volledig in de sprookjessfeer, die een absolute meerwaarde geven aan het boek. Er zijn al veel sprookjesboeken verschenen, maar dit verhalenboek is er eentje dat er uit springt!

Dit boek, met een cover in stof en leeslintje, is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Dankzij het ‘Groot Verhalenboek’ van Usborne zullen vele kinderen vergeten sprookjes opnieuw ontdekken .

ISBN: 9781409594918 – Gebonden – 128 blz. – Prijs: € 17,99 – Uitgeverij: Usborne

www.usborne.be/zoek-een-boek/catalogus/product/8/13285/groot-verhalenboek/

© De Boekenkast