Boek in de kijker: Assholes – Bram Algoed & Micah Stahl

on

De Belgische tekenaar Bram Algoed bracht na zijn eerste strip “Na zondag was het opnieuw maandag” met ‘Assholes’ zijn eerste graphic novel uit. Dit in samenwerking met de Amerikaanse scenarist Micah Stahl.

 ‘Assholes’ gaat over Chuck Atkins en Simon Kennedy, twee mannen op een golfbaan in Los Angeles. De twee zijn tv-presentatoren en spelen een partijtje golf van 18 holes. 

Elke gelijkenis met bestaande assholes berust op louter toeval

Bij elke hole vertellen de twee heren over hun leven. Alle onderwerpen komen aan bod: van narcisme en roem over eenzaamheid tot seksisme (vooral dat laatste is populair bij de twee mannen). Soms tragisch, soms ontzettend brutaal, maar altijd komisch.

Alleen bij hole 9 hebben Algoed en Stahl het blijkbaar té bont gemaakt, want de directie van Standaard Uitgeverij heeft besloten dit hoofdstuk niet te publiceren….

‘Assholes’ is een graphic novel vol foute grappen, zinspelingen en andere vulgariteiten over twee mannen die elkaar proberen te overtreffen. Het is een aanrader voor wie houdt van een eigenzinnig verhaal in een eigenzinnige tekenstijl.  

ISBN:  9789462107489 – Hardcover – 112 blz. – Prijs: € 24,95 – Uitgeverij:  Blloan

https://www.ballonmedia.com/albums/assholes-9789462107489