Recensie: Afslag Zuid – Eva Burgers

on

Eva Burgers (1969) is jeugdboekenschrijfster en daarvoor werkte ze jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. In 2014 verscheen met “Stille Getuige” haar eerste jeugdthriller en met “Fataal” en “Wanhoop” brak ze door bij een groot publiek. Eind 2019 verscheen haar eerste boek voor volwassenen “Stil”, een Robin Escher misdaadroman. Intussen is haar nieuwste jeugdthriller “Afslag Zuid” verschenen.

Het verhaal speelt zich af in een Nederlands kustdorp. Rebel woont daar bij haar tante Marly. Haar ouders zijn zes jaar geleden omgekomen bij een hotelbrand. Hoe de brand is ontstaan en wie Rebel uit de brand heeft gered, zijn vragen die nooit opgelost werden.

Rebel heeft een oogje op de knappe Kai, een jongen uit haar klas. Maar al snel ontdekken Rebel en Olivier, haar beste schoolkameraad, dat Kai zich bezig houdt met enkele verdachte figuren. Ze verdenken Kai en de anderen van handel in duistere zaken. Maar Rebel en Olivier kunnen niet naar de politie gaan, want ze hebben geen bewijzen. Ze gaan dan maar zelf op onderzoek uit en proberen te achterhalen wat er echt aan de hand is. Een onderzoek naar de waarheid dat hen zelf in nauwe schoentjes brengt…

Met ‘Afslag Zuid’ heeft Eva Burgers een uitstekende jeugdthriller geschreven voor lezers vanaf 15 jaar. Eva heeft een boek geschreven vol spanning, avontuur en mysterie. Met de proloog brengt ze haar lezers al direct in de juiste sfeer en het liefst van al wil je zo snel mogelijk weten hoe het verhaal afloopt. 

Via flashbacks “Hersenspinsels” komen we mondjesmaat meer te weten wat er zich zes jaar geleden heeft afgespeeld. Op het einde komen alle verhaallijnen samen in een  uitermate spannend en verrassend plot.

‘Afslag Zuid’ is een jeugdthriller die vlot leest, met goed uitgewerkte personages en een verhaal waarin je zelf probeert te zoeken naar de antwoorden op de vele vragen. Opnieuw is Eva Burgers erin geslaagd om een uitstekend boek te schrijven, we kijken al uit naar de opvolger van “Afslag Zuid”!

ISBN: 9789493041257 – Gebonden – 190 blz. – Prijs: € 15,99 – Uitgeverij: Gloude Publishing

https://www.gloude.net/