Blu-ray in de kijker: Monty Python’s Flying Circus – De complete serie 1-4

on

Bij Sony Pictures Home Entertainment is de volledige reeks van Monty Python’s Flying Circus uitgebracht op DVD en blu-ray. Deze box bevat alle 45 afleveringen, voor het eerst volledig gerestaureerd in HD.

Iedereen kent wel Monty Python’s Flying Circus, het Brits komisch-satirisch sketchprogramma dat door de BBC werd uitgezonden vanaf oktober 1969 tot december 1974. De cast bestaat uit John Cleese, Graham Chapman, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. 

Hun heerlijke typisch Britse humor, die nog steeds actueel is, zorgde ervoor dat er een nieuwe soort van komedie op televisie kwam. Niet alleen het Verenigd Koninkrijk, maar de hele wereld leerde de Python’s kennen en waarderen.

© De Boekenkast

Vele sketches zoals de Spaanse inquisiteurs, de Dead Parrot-sketch met de man die een dode papegaai op de toonbank slaat, the Ministry of Silly Walks, The Lumberjack Song door een groep transseksuele houthakkers en nudge nudge zijn legendarisch geworden en behoren tot de klassiekers van de reeks.

De vier seizoenen zijn in HD remastered, wat zorgt voor perfect beeld en geluid. De 45 afleveringen zijn goed voor 1333 minuten (ruim 22 uur) hilarische onconventionele Britse humor. Voor de echte  fans van Monty Python’s Flying Circus is deze box in HD een must-have, voor zij die deze maffe reeks nog niet gezien hebben, een ideale kans om ze in perfecte kwaliteit aan te schaffen!

Naast de acht blu-ray disks bevat de box een acht pagina’s tellende afleveringen gids, handig wanneer je een bepaalde aflevering zoekt. Per seizoen zijn er tal van extra’s voorzien zoals extra beeldmateriaal, ongebruikt filmmateriaal en andere nooit eerder getoonde beelden, goed voor drie uur aan bonusmateriaal.

Technische gegevens Blu-ray:

EAN: 5430000728843

Acteurs: John Cleese, Graham Chapman, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin

Duur:1333 minuten

Taal: Engels 

Ondertiteling: Nederlands 

Beeldformaat: 1.33:1

Audio: Dolby Digital 2.0

Extra’s: ca. 3 uur aan extra bonus materiaal (nieuw materiaal, interviews, take-outs)

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

Monty Python’s Flying Circus – De complete serie 1-4’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD