Blu-ray in de kijker: Little Women – Greta Gerwig

on

Het Amerikaanse kostuumdrama “Little Women” van regisseur Greta Gerwig is gebaseerd op het gelijknamig boek uit 1868 van Louisa May Alcott. Voor deze verfilming van het wereldbekende boek kon Gerwig rekenen op een indrukwekkende cast. Zo schitteren Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen als de vier zussen, Timothée Chalamet vertolkt de rol van hun buurjongen Laurie, Laura Dern speelt Marmee en Meryl Streep schittert in de rol van tante March.

Het verhaal speelt zich af in het Massachusetts van de jaren 1860 en volgt de vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth terwijl ze opgroeien onder de hoede van hun moeder Marmee ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze zijn arm maar gelukkig, ondanks het feit dat hun vader niet bij hen is maar meevecht in de Burgeroorlog.

Elk van de vier zussen heeft haar eigen karakter. Zo is Meg is verantwoordelijk en traditioneel, terwijl de eigenzinnige en impulsieve Jo ervan droomt om schrijver te worden. De gevoelige Beth is verlegen en probeert altijd de goede vrede te bewaren. En de jongste zus Amy wil niet onderdoen voor haar grote zussen, ze is zelfzeker en ambitieus en wil later doorbreken als schilder. Gaandeweg het verhaal vordert, vinden de vier hun eigen weg in de maatschappij en ontdekken ze de liefde…

“Little Women” kreeg maar liefst zes Oscarnominaties: beste film, beste bewerkt scenario voor Gerwig, beste actrice voor Saoirse Ronan, beste vrouwelijke bijrol voor Florence Pugh, beste originele muziek voor Alexandre Desplat en beste kostuumontwerp voor Jacqueline Durran. Enkel voor deze laatste won de film de felbegeerde Oscar.

“Little Women” is een meeslepend, emotioneel en romantisch drama. Een succesfilm over liefde, gevoelens en vrijheid. Kortom, een aangename en onderhoudende film, ideaal voor op een zaterdagavond met je geliefde te zien. 

“Little Women” is door Sony Pictures Home Entertainment uitgebracht op dvd en blu-ray, met naast de film tal van extra’s. Een aanrader!

Technische gegevens Blu-ray:

EAN: 8712609633863

Regisseur: Greta Gerwig

Acteurs:  Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Timothee Chalamet, Laura Dern en Meryl Streep

Duur: 135 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: o.a. Nederlands, Frans, Engels

Beeldformaat: 1.85;1

Audio: Dolby Digital 5.1 DTS-HD MA

Extra’s: Een nieuwe generatie Little Women – Een moderne klassieker maken – Greta Gerwig: vrouwen die kunst creëren – Testsequentie haar & make up – Achter de schermen bij Little Women – Orchard House, het huis van Louisa May Alcott

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 9 jaar

“Little Women” is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op Blu-ray en DVD