Recensie: Vol Verwachting – Madelein Kerseboom

on

Madelein Kerseboom debuteerde in 2018 als auteur met de heerlijke feel-good roman “De Hot Daddy List”. Een jaar later verscheen met “Verleidelijk lekker” haar tweede roman en nu ligt haar nieuwste boek “Vol Verwachting” in de winkel. 

Het verhaal gaat over de twee zussen Anouk en Hanne Jacobs. Anouk is vrijgezel en purser bij KLM. Voor haar werk vliegt ze de wereld rond en een eigen gezin past niet in haar leefwereld. Hanne is getrouwd met Bas en ze probeert al enkele jaren tevergeefs zwanger te worden.

Wanneer Anouk op Curaçao een onenightstand met de knappe en sympathieke Emanuel beleeft, blijkt ze zwanger te zijn. Haar leven staat van de ene op de andere dag op zijn kop. Ze kent Emanuel helemaal niet, ze weet niet waar hij woont, kent alleen zijn voornaam en dat hij Engels met een Spaans accent spreekt.

Anouk is in paniek. Ze zal haar job als stewardess niet meer kunnen uitoefenen. Ze werkt onregelmatig en is soms dagen van huis. Wie zal er dan voor de baby zorgen? En zonder werk zal ze het financieel niet kunnen beredderen. En ze heeft geen partner om op terug te vallen. Anouk twijfelt: wil ze het kind houden of laten wegdoen?

Wanneer ze het nieuws tegen Hanne vertelt, komt haar band met haar zus onder druk te staan. Hanne heeft het zwaar met de ongeplande zwangerschap van haar zus…

Met “Vol Verwachting” bewijst Madelein Kerseboom dat ze bij de beste feelgoodauteurs van Nederland behoort!

“Vol Verwachting” is een heerlijke roman met een realistisch verhaal waarin alle (bijna)moeders zich zullen herkennen. Het is een verhaal met diepgang, over voor velen gevoelige onderwerpen. Madelein Kerseboom heeft een vlotte schrijfstijl en heeft een boek geschreven met een meeslepend verhaal waar alle emoties aan bod komen. Je leeft als lezer zo mee met de perikelen van Anouk en Hanne, dat je steeds meer wilt te weten komen en de roman het liefst in één ruk uitleest. 

“Vol Verwachting” is de ideale zomerlectuur voor op vakantie, in de tuin of op het terras. Een absolute aanrader!

ISBN: 9789460684463 – Paperback – 288 blz. – Prijs: € 15,99 – Uitgeverij: Marmer

www.uitgeverijmarmer.nl/boek/romans/vol-verwachting/